fbpx

Slapen als een roosje met Ashwagandha

indisch kruid

Heb je last van slaapproblemen of kan de kwaliteit van je slaap opgekrikt worden? Neem dan vlak vóórdat je gaat slapen een theelepel Ashwagandha. Zo slaap je als een roosje met dit Indische koningskruid.

Lees ook:
Maak een geurende kruidenkrans voor in de keuken

Ashwagandha

ashwagandha

Kalmerend kruid

Ashwagandha is één van de meest gebruikte kruiden in de leer van Ayurveda. Het kruid bevat tri-ethyleenglycol. Deze bioactieve stof bevordert je slaap. En dat niet alleen, het zorgt voor een kalmere welzijnstoestand in het algemeen. Als je ook overdag meer rust en ontspannenheid ervaart, gaat dit hand in hand met een goede nachtrust. Doordat je gedachtes en jezelf tot rust komen, kun je op een ongestoorde manier makkelijker in slaap vallen.

Een schep door je eten

Ashwagandha komt vaak voor in oplosbare poeder. Op deze manier kun je het makkelijk toevoegen aan je eten en drinken. Voeg een schep toe aan je havermout of los het op in een warm glas melk, thee of koffie. Een veilige en effectieve dosering ligt rond de 500 mg per dag en het kruid is geschikt om langdurig te gebruiken. 

Niet gebruiken bij

Voor alles geldt dat een overdosis niet goed is. Ook Ashwagandha is geen uitzondering hierop. Teveel van het kruid kan buikpijn en diarree veroorzaken. Daarnaast is het beter om bij schildklierproblemen of auto-immuun gerelateerde klachten Ashwagandha te laten staan.