fbpx

Social media detox: dit is wat het met je doet

social media detox

We lijken er geen genoeg van te krijgen: sociale media. Komt er een nieuwe melding binnen, dan zijn we geneigd direct op onze telefoon te kijken. Om maar niet te spreken over de interactie die we op de online platforms aangaan. Als je nagaat hoeveel uur per dag je hieraan besteedt, is het niet verkeerd om eens in de zoveel tijd een social media detox te ondergaan. 

Lees ook:
Een foto van je kleinkind op social media, goed idee of niet?

Social media detox in de tropen

Een vakantie is het perfecte moment voor een social media detox: je bent in mindere mate betrokken bij het thuisleven en op het werk zijn ze op de hoogte dat jij vrij bent. Geniet van het moment om al die interactie even los te laten en ontspan. Je telefoon hoef je per slot van rekening niet steeds meer in de gaten te houden. 

social media detox

Werk in momenten

Als je op vakantie bent en minder op je telefoon wil terugvallen, probeer dan een specifiek moment op de dag te kiezen waarop je wel even naar je berichten kijkt. Dit kan bijvoorbeeld in de ochtend na het ontbijt zijn of ‘s avonds voor het eten. Zo voorkom je dat je door de dag heen in de verleiding komt om toch even je sociale media in de gaten te houden. 

Voel je meer verbonden

Als het je lukt om in mindere frequentie op je telefoon te kijken, dan is het bijkomende voordeel dat je meer bewust bent van hetgeen dat er om je heen gebeurt. Met de mensen om je heen. Waar je voorheen de navigatie op je telefoon gebruikte om van A naar B te reizen, vraag je het gewoon aan een local. De mooie momenten gebeuren pas echt als je het bewust meemaakt! 

Geniet van al het moois

Hoe vaak pak jij je telefoon om even een fotootje te laten zien? Even iets op te zoeken? Of iets te delen met een ander? Als je dan toch op vakantie bent, laat je dan liever verleiden door de zang van vogeltjes, de pracht van natuur, heuvelachtige landschappen en gekleurde huisjes! Die telefoon komt later wel weer van pas. 

Lees ook:
Opgelet: Whatsapp-oplichters zijn weer bezig