fbpx

Top 3 boeken van Marleen Struik van Boekhandel Lovink

Boekentips Marleen Struik

Marleen Struik van Boekhandel Lovink uit Lochem deelt drie boekentips voor de zomer. Zin in een nieuw boek? Schaf deze dan aan bij jouw lokale boekhandelaar. Veel leesplezier!

Marleen Struik Boekhandel_Lovink

1. De drie levens van Josef Klein van Ulla Lenze

De drie levens van Josef Klein

“De drie levens van Josef Klein van Ulla Lenze is een intrigerende, unieke roman, gebaseerd op een waargebeurde (familie)geschiedenis. Ulla Lenze schrijft fijn en door middel van tijd- en plaatsverschuivingen (Amerika – Duitsland – Zuid-Amerika) per hoofdstuk kom je steeds meer te weten over Josef Klein en zijn rol in de Tweede Wereldoorlog. Kleins levensverhaal geeft weer hoe dun de lijn tussen goed en fout is en dat je van tevoren de gevolgen van je daden lang niet altijd kunt overzien. Daarnaast is de roman ook nog eens goed vertaald van het Duits naar het Nederlands. Een boek vol mooie zinnen en rake observeringen.”

2. De laatste trein naar vrijheid van Meg Waite Clayton

De laatste trein naar vrijheid

“De laatste trein naar vrijheid van Meg Waite Clayton is een fictief verhaal, maar zo knap uitgewerkt door de schrijfster dat je dat meteen al bent vergeten. De opmars naar de Tweede Wereldoorlog komt hard bij de lezer binnen door de twee verschillende verhaallijnen in het boek – die van verzetsstrijdster Truus Wijsmuller en die van een meisje en een jongen in Wenen. Een ontroerend en hoopvol boek vol moed en stoere vrouwen die voor anderen durven op te komen.”

3. Wat maakt een verzetsheld? van Rutger Bregman

Wat maakt een verzetsheld

“Aan de hand van de interessante vraag ‘Wat maakt een verzetsheld?’ schetst Rutger Bregman een beeld van wat iemand ertoe doet besluiten om over te gaan tot verzet. Als grootste voorbeeld haalt hij het verhaal van Arnold Douwes, verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog, aan. Een fascinerend klein boekje om te lezen en het levensverhaal van Douwes is, in tegenstelling tot dat van zijn beroemde compagnon Johannes Post, na al die jaren nog vrij onbekend gebleven.”

Lees ook
Top 3 boeken van Femke van Boekhandel Daan Nijman