fbpx

Top 3 boeken van Femke van Boekhandel Daan Nijman

Boekentips Nijman

Femke van Boekhandel Daan Nijman uit Roden deelt drie boekentips voor de zomer. Zin in een nieuw boek? Schaf deze dan aan bij jouw lokale boekhandelaar. Veel leesplezier!

Femke Nijman

1. Vogeleiland van Marion Pauw

Marion Pauw

“Marion Pauw weet mij steeds weer te verbazen in elk genre waarin ze schrijft. Al haar boeken heb ik gelezen, haar thrillers zijn bij mij favoriet. ‘Vogeleiland’ is een weerzinwekkende thriller over Marianne. Marianne is een opstandige puber die tegen alles en iedereen aan schopt.
Op een bepaald moment loopt ze weg en laat nooit meer iets van zich horen. Je leert het verhaal kennen, door afwisselende perspectieven. Ontstaan er in eerste instantie meer vragen dan antwoorden, gaandeweg vallen de puzzelstukjes op hun plaats. Eindelijk weer eens een thriller die je je nachtrust kost. Een psychologische thriller met vlotte wendingen en een verrassend plot.”

2. De gelukkigste man ter wereld van Eddie Jaku

Eddie Jaku

“We kennen de verhalen over de Tweede Wereldoorlog. We hebben er veel over gelezen, films gezien, gesprekken gevoerd. Ieder verhaal op zich moet verteld blijven worden zodat we deze donkere periode nooit vergeten. De verhalen, het ene nog intenser, verdrietiger, verschrikkelijker dan het andere. Zo ook het verhaal van Eddie Jaku; hij maakte de verschrikkingen in de Tweede Wereldoorlog mee. En nu, terugkijkend op zijn leven, vindt hij zichzelf de gelukkigste man ter wereld. Hij geeft je één belangrijke les mee voor je verdere leven: zorg dat je iedere dag gelukkig bent, ook in de donkere periodes die ieder leven kent.”

3. Groot Biegel sprookjesboek

Groot Biegel Sprookjesboek

“Biegel staat natuurlijk bekend om zijn fantastische verhalen en vertelwijze. In dit gebundelde werk illustreert Charlotte Dematons op ijzersterke wijze maar liefst 30 van de mooiste verhalen die uit Biegels verbeelding zijn gekomen. Het is een kinderboek maar het vermaakt, ontroert en verblijdt jong én oud. De 30 verhalen zijn gekozen door de dochter van Biegel en zijn vloeiende schrijfstijl en enorme humor springen van de pagina’s. Samen met de illustraties van Dematons zijn de sprookjes van Biegel een feest om te zien, te lezen of voor te lezen.”

Lees ook
Top 3 boeken van Marleen Struik van Boekhandel Lovink