fbpx

V-Lifestyle: zo vliegen de kilo’s eraf!

Zelf is ze maar liefst 55 kilo afgevallen dankzij Clean Eating en de daaruit voortvloeiende V-lifestyle. Dieuwke Tijsen houdt een blog bij, geeft vele tips op haar goed bezochte website en heeft ook een boek geschreven.

Lees ook:
Ze bestaan: influencers 50+

Ommekeer

Het begon enkele jaren geleden allemaal met een foto. Dieuwke Tijsen, die op bezoek was geweest bij een vriendin in Noorwegen, kreeg na haar reis een foto van zichzelf toegestuurd van die vriendin. Ze schrok zich dood: wie was die vrouw? Ze zag er moe, oud en futloos uit, en bovendien vele kilo’s te zwaar. Rond diezelfde tijd hoorde ze over Clean Eating, een lifestyle gebaseerd op onbewerkt en gezond voedsel. Dit zorgde voor een ommekeer in het leven van Dieuwke, en dankzij haar blog, website en sinds kort ook boek, een ommekeer voor veel andere mensen.

Clean Eating

Vanaf haar 16ehadden in het leven van Dieuwke talloze diëten de revue gepasseerd, waardoor ze enorm was gaan jojo-en. Sommige diëten leken een succes, maar daarna kwam ze altijd meer aan. Drie zwangerschappen en bevallingen later bleek ze meer dan 50 kilo te zijn aangekomen. En de gouden dieettip liet op zich wachten. Tot ze in aanraking kwam met Clean Eating. Gewoon gezond eten, onbewerkte producten en ‘trage’ koolhydraten. Een topdieet, vond Dieuwke, omdat het goed in te passen is in het dagelijks leven en een druk bestaan. Je hoeft geen punten bij te houden, geen calorieën te tellen en je krijgt er geen hongergevoel van. Je hoeft alleen maar gezond en onbewerkt voedsel te eten. De snelle koolhydraten vervang je door trage koolhydraten. Het gaat er niet om hoeveel je eet, maar om wat je eet.

Inspiratie

Deze richtlijnen bleken zo gemakkelijk te volgen dat Dieuwke het voor het eerst wel volhield. Na een jaar was ze veertig (!) kilo kwijt en vervolgens werd ze nog eens vijftien kilo lichter. Maar belangrijker: ze voelt zich weer energiek en fit. Nooit meer last van een opgeblazen gevoel of rommelende darmen. Natuurlijk wilde Dieuwke dit wel van de daken schreeuwen en dat deed ze ook, met haar blog ‘CleanEatingNow’. Met recepten, ervaringen en nog veel meer. Via social media en haar website CleanEatingNow.nl inspireert ze al jaren vele mensen, die net als zij volgens de door haar verzonnen V-Lifestyle willen leven. Gebaseerd op Clean Eating, maar op basis van eigen ervaringen met veel succes verder ontwikkeld.

Maak er een feestje van!

Vorig jaar ontving Dieuwke de Award “Special Interest Food Blog 2017”. Het stimuleerde haar om nog meer mensen te vertellen over de lifestyle die haarzelf zoveel gebracht had en nog steeds brengt. Daarom schreef ze het boek V-Lifestyle. Het is een prachtig vormgegeven gids die je leidt door de feestelijke wereld van gezond eten en leven. “De V-Lifestyle is meer dan een dieet. Een dieet is van tijdelijke aard, maar een lifestyle niet. Al is het wel van belang dat je het kunt volhouden. Niet alleen de komende weken, maar eigenlijk voor altijd. En dat idee moet niet beklemmend voor je zijn. Daar moet je een goed gevoel bij hebben. En dat kan alleen maar als je er een feestje van maakt”, aldus Dieuwke. Met dit unieke interactieve belevingsboek maakt Dieuwke je wegwijs in de V-lifestyle en tipt ze je hoe je het best kunt beginnen, het kunt volhouden en kunt blijven genieten van gezond eten.

Lees ook:
Afvallen zonder dieet? Dat kan!