fbpx

Weg met die vieze luchtjes in de wasmachine

wasmachine

Denk je aan een wasmachine, dan denk je aan de frisse geur van schoon wasgoed. Niet aan vieze luchtjes! Toch bestaat de kans dat na verloop van tijd de laatste geur je neus binnendringt. Je ruikt na het wassen aan je kleding en ontdekt een onaangenaam luchtje. Gelukkig zijn er een hoop dingen die je kunt doen om vieze luchtjes in de wasmachine te voorkomen. Wij zetten ze voor je op een rij.

Lees ook:
Een oppepper voor je was- en afwasmachine!

Laat de deur van de wasmachine open

Uit automatisme doe je de deur van de wasmachine na een wasbeurt dicht. Dit gaat haast moeiteloos na elkaar! Wij raden je aan dit juist niet te doen. De reden? In de wasmachine blijft er na een wasbeurt altijd vocht achter. En waar vocht is, komen bacteriën op af. Dus wie slim is, laat de wasmachine deur gewoon wat vaker openstaan. Dit is een stuk frisser!

wasmachine

Maak de rubberen rand schoon

Een goede tip: maak met regelmaat de rubberen rand van je wasmachine schoon. Misschien vind je er zelfs een sok, zo niet, dan kun je met een schoonmaakbeurt in ieder geval viezigheid weghalen. Hoe ga je te werk? Heel simpel: pak een papieren prop en wrijf deze zorgvuldig over de rubberen rand. Het resultaat: lekker ruikend wasgoed én je voorkomt er vlekken mee. 

Vergeet het zeepbakje niet

Hoewel we denken dat het zeepbakje schoon blijft vanwege het wasmiddel dat je erin stopt, is het tegendeel waar: haal ook zeepresten uit het zeepbakje weg. Hoe? Met een zachte borstel of in de vaatwasser. Maar net wat jij fijn vindt! En als je dan toch bezig bent, werp gelijk een blik in de wasmachine op de plek waar je het zeepbakje erin stopt. Hier blijven vaak ook nog zeepresten achter die je heel gemakkelijk met een schoonmaakdoek en een beetje water kunt weghalen. 

Nu is de trommel zelf aan de beurt

Eens in de zoveel tijd de trommel zelf onder handen nemen, is ook geen overbodige luxe. Draai een lege wasmachine op 90 graden en voeg daar een scheut natuurazijn of een kopje soda aan toe. Het resultaat: de vuiligheid verdwijnt uit de wasmachine en je was… die ruikt weer spik en span!

Lees ook:
De verdwenen sok in de wasmachine