fbpx

Wist je dat… 5x huishoudelijke weetjes

vaatwasser weetjes

Het huishouden: we klagen er veel over maar stiekem is het ook één van onze favoriete gespreksonderwerpen. En er zijn altijd nieuwe dingen te ontdekken. Kende je deze vijf huishoudelijke weetjes bijvoorbeeld al?

Lees ook:
In 8 stappen naar een verspillingsvrij huishouden

Wist je dat…

1. Je een spijkerbroek niet hoeft te wassen?

Meer wassen is namelijk sneller slijten. Het geldt niet alleen voor je spijkerbroek maar eigenlijk voor al je kledingstukken. Komt dat even goed uit, want wassen is niet bepaald goed voor het milieu. Volgens de CEO van Levi’s hoef je je spijkerbroek zelfs nooit te wassen. Oppervlakkige vlekken haal je eruit met een sponsje of een oude tandenborstel, geurtjes verdwijnen als je je spijkerbroek even laat luchten in de wind.

2. Kleding die gekrompen uit de wasdroger komt niet verloren is? 

Geen zorgen! Week het gekrompen kledingstuk in warm water met babyshampoo. Kneed het sop door het textiel om de vezels zachter te maken en rek voorzichtig uit tot het oude formaat. Laat het kledingstuk daarna liggend drogen.

3. Een tennisbal verpakt in aluminiumfolie wonderen kan doen voor je was?

Een tennisbal die meedraait in de droger maakt kleding zachter en het aluminium zorgt ervoor dat kleding niet meer statisch geladen eruit komt.

4. De meeste ruzies ontstaan over de vaatwasser?

Er zijn een paar huishoudelijke klussen die de meeste ruzies veroorzaken. Op plek één staat het verkeerd inruimen van de vaatwasser waardoor alles niet past. Daarna wordt het meest geruzied over de rommel die de ander laat rondslingeren: vrouwen klagen het meeste over rondslingerende troep van de man, waardoor de man weer gaat klagen over het constante gezanik van zijn vrouw.

5. De wc-bril vaak schoner is dan je bureau?

En zeker als je het vergelijkt met andere oppervlakken die je vaker vergeet schoon te maken. Op het bureau waar je iedere dag aan werkt zijn zo’n vierhonderd keer meer bacteriën te vinden dan op een wc bril. Hetzelfde geldt voor je toetsenbord en je mobiele telefoon. En met de vingers die tussen die bacteriën door dansen wrijf je vervolgens weer in je gezicht. Ook op de snijplank verzamelen zich duizenden bacteriën, dus ook na twee snijbeurten even grondig afspoelen!

Lees ook:
Wat zou jij vinden van een avondklok?