fbpx

Zo creëer je een feestelijk kerstoutfit uit je eigen kledingkast

Kerstmis vieren we het liefst zo feestelijk mogelijk. Juist dit jaar mogen we er dus wel wat extra spark aan toevoegen. Op die leuke glittertop of jurk die we nog net even in de dagen voor kerst scoorden, grijpen we nu mis. De kledingwinkels zijn gesloten door de strengere maatregelen en voor een online bestelling is het te laat… Hey, wees eens creatief! Zo maak je een feestelijk kerstoutfit met de ‘oude’ kleren die nog in je kledingkast hangen.

Zo creëer je een feestelijk kerstoutfit

Maak feestelijke pofmouwen

Hangt dat dure kerstjurkje maar te verstoffen omdat je je niet meer zo fijn voelt in blote armen? Duik dan je kledingkast in en ga op zoek naar een oude witte of zwarte blouse van je partner of sla deze tweedehands in. Knip de mouwen vanaf de oksel in een richte lijn naar boven ervan af. Voor een nette afwerking maak je een klein zoompje in de afgeknipte kant van de mouw. Schuif deze nu over je arm tot over je spierballen. Strik de mouw aan de bovenkant vast met een satijnen lint in een kleur die je leuk vindt. Tenslotte pof je de mouw voor een feestelijk effect, helemaal volgens de mode van dit najaar. Tadaaaa!

Mix it up!

De beste mix and match tip die met iedere kledingkast uitgevoerd kan worden: combineer met verschillende materialen. Glad met ruw, soepel met stevig, glans met mat. Dus bijvoorbeeld een blouse van dunne stof met een leren rokje of een iets glanzende plissérok met een harig wollen truitje. En vergeet daarbij je zomergarderobe niet. Die leuke rok die je in de zomer droeg kan nu hét kledingstuk zijn voor de perfecte kerstoutfit. Combineer met laarzen met een hoge hak of een glanzende pump. 

Een kerstcorsage van decolint

Het meest basic T-shirt in je kledingkast fleur je op met een kerstige bloem van decolint. Kies een rood, goud of zilver decolint met glitters en gebruik daar 60 cm van. Het vergt wat precisiewerk dus in onderstaande video kun je precies zien hoe je het lint moet vouwen om een roos te krijgen. Is de bloem klaar? Spelt deze dan met naald en draad op je kledingstuk. Zo ben je helemaal klaar voor het kerstdiner!