fbpx

Zo draag je je mondkapje op de juiste manier: 5 kleine tips

mondkapje tips

Het dragen van een mondmasker is essentieel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar dan moet je het wel goed gebruiken! Als je je mondkapje verkeerd gebruikt, kan het nutteloos of zelfs een bron van besmetting zijn. Vijf kleine tips om je nog eens op te frissen!

Lees ook:
Beslaat je bril als je een mondkapje draagt? 3 tips

Zo draag je je mondkapje op de juiste manier

5 tips:

  1. Gebruik een wegwerpmondkapje, als je de discipline mist om het na iedere keer dragen in de wasmachine te stoppen. Én wegwerpmondkapjes ademen meestal iets beter dan de stoffen varianten.
  2. Was steeds je handen met zeep voordat je het masker aanraakt. Bekijk voor je ‘m opdoet wat de juiste kant is, en markeer deze eventueel met een stift.
  3. Bedek je neus. Anders steekt ‘ie boven je masker uit en krijg je een nogal gekkig aangezicht. Klik op de link om te lachen.
  4. Als je het masker even kort wilt afzetten, laat het dan aan één oor hangen. Plaats het niet onder je neus of kin, want zo zou het je kunnen besmetten.
  5. Raak de buitenkant van het mondkapje nooit aan en breng het niet in contact met andere oppervlakken. Stop ‘m tijdelijk in een ongebruikte tas of envelop en dus niet in je broekzak.

Lees ook:
Beslaat je bril als je een mondkapje draagt? 3 tips