fbpx

Zó kun je nog even je favoriete vakantieoutfit doordragen

zomerjurk doordragen

Het nadeel van vakanties is dat ze ook weer eindigen. Thuis aangekomen mis je die zwierige zomerjurk waarin je je zo lekker voelde. Met déze tips kun je jouw favoriete vakantieoutfit nog even doordragen.  

Lees ook:
Kleding weggooien? 4x wat je kunt doen met je oude kleren

Je favoriete vakantieoutfit doordragen

Lang (oversized) vest

Een zomerjurk doordragen wanneer je minstens twaalf graden in temperatuur zakt? Daar is wel een mouw aan te passen! Die van een vest bijvoorbeeld. Kies voor een lang wijdvallend vest in dezelfde tint als de jurk of ga juist voor een contrastkleur. Stoer en comfi!

Overgooier

Met alle soorten overgooiers in je kledingkast kun je gemakkelijk een nieuw outfit creëren. Haal die poncho, wikkelvest, sweater of wollen trui dus maar tevoorschijn. Je jurk dient op deze manier als maxirok, helemaal volgens de mode! 

Cowboyboots

Ruil je sandalen of sneakers om voor boots! Combineer met lange laarzen die tot de knie of net onder de knie komen, afhankelijk van je jurk. Zo zijn je benen bedekt en is het ook niet te koud om je zomerjurk door te dragen. Je kunt er ook voor kiezen om een panty te dragen!

Blouse als basis

Een blouse met lange mouwen onder een jurk? Kan zeker! Vooral met een blouse met bijzondere uitlopende mouwen of met col-hals kan dit hartstikke leuk staan. En als de winter dan aanbreekt, kun je over de blouse nog een classic colbert dragen, zodat de eventuele zomerse touwtjes of sluitingen op je rug ook niet meer zichtbaar zijn. 

Van jurk naar top

Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook. Door een rokje over je zomerjurk heen te dragen, verandert je zomerjurk in één klap in een mooie top. Combineer de top met een mooi jasje, een strakke rok en een panty. Hallo, slimme garderobe!