fbpx

5 leuke bezigheden met je kleinkind op regenachtige dagen

regenachtig kinderen

Pas je regelmatig op de kleinkinderen en onderneem je graag van alles met ze? Regenachtige dagen hoeven dat beslist niet in de weg te staan! Vijf leuke bezigheden op een rij.

Lees ook:
5 gratis uitjes met kleinkinderen: activiteiten om te doen

1. Bioscoop in huis

Natuurlijk kun je naar de bioscoop gaan, maar die kun je ook in huis halen. Maak je eigen popcorn (héél makkelijk en je huis gaat er heerlijk van ruiken), doe de gordijnen dicht en kies samen een film uit die voor iedereen leuk is. Slofjes aan, dekentje erbij… Succes gegarandeerd!

2. Met de trein of tram

De bestemming is niet eens zo belangrijk, een ritje met de trein vinden kinderen geweldig. Heb je veel tijd, ga dan bijvoorbeeld vliegtuigen kijken op Schiphol. Een ritje met een oude stadstram is leuk voor jong en oud, bijvoorbeeld met de Tourist Tram in Den Haag of de Museumtramlijn in Amsterdam. Tip: tot 12 jaar mogen kinderen gratis met de trein (wel even regelen op de ov-chipkaart). Vergeet de mondkapjes niet.

regenachtig kinderen

3. Samen de keuken in

Koekjes bakken is altijd leuk om te doen, maar het kunnen ook pannenkoeken zijn, cupcakes, pizza’s of pepernoten. Willen jullie echt de tijd nemen? Houd dan een high tea en bedenk samen wat jullie allemaal willen maken. Zijn ze niet zo gek op thee, dan maak je ze vast heel blij met warme chocolademelk.

4. Museum

Musea zijn ideaal op regenachtige dagen. Heel veel musea hebben tegenwoordig leuke speurtochten en andere bezigheden voor kinderen. En misschien heeft je kind wel een hobby of interesse waar een leuk museum bij te vinden is. Vergeet niet dat er ook veel leuke kleine, regionale musea zijn.

5. Hut bouwen

Kleine kinderen zijn er gek op: een eigen hut, het liefst zo donker mogelijk. Geef ze een paar oude lakens of dekens en wat wasknijpers en laat ze zelf hun huisje maken. Zakt de hut in elkaar? Gebruik dan hulpmiddelen zoals een wasrek of stoel. En als de hut klaar is, kom ze dan iets lekkers brengen dat ze kunnen oppeuzelen in hun bouwwerk.

Lees ook:
5 gratis uitjes met kleinkinderen: activiteiten om te doen