fbpx

3 tips voor winterkamperen in Nederland

winterkamperen nederland

We werken hard dus zo nu en dan er even tussenuit gaan is gezond. Wat dacht je van winterkamperen? Puur genieten, low budget én je hoeft er niet ver voor van huis. Vijf tips voor de beste tips en tricks!

Lees ook:
Zo maak je de tuin klaar voor de winter

Já, kamperen in de winter

1. Kies een wintercamping uit

Stel je voor, samen met je partner, knus in een tentje. Ontwaken met de nachtvorst en met een kop warme chocolademelk naar bed. Heerlijk idee toch? Omdat winterkamperen zo in trek is dit jaar, blijven steeds meer campings in Nederland het hele jaar door geopend. Van faciliteiten als een zwembad, de broodjesservice en een animatieteam kun je vaak alleen in het hoogseizoen gebruik maken. Hier vind je een lijstje van leuke wintercampings in Nederland.

2. Je tent opzetten

Ja, natuurlijk is het in de winter kouder. Maar met de juiste tips heb jij het in een mum van tijd warm. Controleer voor vertrek of bij jouw camping een kampvuur, vuurschaal of tentkachel is toegestaan. Heeft het gesneeuwd bij aankomst en slaap je in een tent? Zorg dan dat je je kampeerplek eerst sneeuwvrij maakt; dit scheelt een hoop gekraak onder je tent. Gebruik geen aluminium maar stalen haringen; aluminium kan namelijk verbuigen of breken als de grond bevroren is.

3. Kruip bloot de slaapzak in

Doe weinig kleren aan in je slaapzak. Tussen het lichaam en het materiaal van de slaapzak treedt een wisselwerking op. In het begin is het even koud als je in de slaapzak gaat, maar je zult merken dat het al snel warmer wordt. Met twee wollen truien en een jas aan werkt dit niet meer. Je lichaam verwarmt dan wel de trui maar de wisselwerking met de slaapzak gaat verloren. Via het hoofd gaat veel warmte verloren. Zet dus eventueel een (slaap)muts op. Ga verder bloot de slaapzak in (of hooguit wat thermo-ondergoed) want dat werkt dus het beste!

Lees ook:
Zo help je de egel de winter door