fbpx

Beleef Parijs alsof je er zelf woont

De Franse hoofdstad is sinds jaar en dag een van populairste steden bij toeristen van over de hele wereld. Naast winkelen kan je er heerlijk eten en drinken, vind je er prachtig musea en parken. Ga erop uit, geniet en laat je inspireren in deze wereldstad.

Zo beleef je Parijs alsof je er woont

Mensen kijken op het terras

Parijs stikt van de terrassen en ze zijn vaak erg vol. Parijzenaren genieten van een kop koffie met een croissantje of een uitgebreide lunch (met wijn!). Voor veel inwoners van Parijs is het een verlenging van hun eigen woning, vaak beschikken zij niet over een balkon of tuin. Kies een fijn terras uit en geniet van alles wat je er om je heen gebeurt.

Een wandeling langs de Seine

De Seine loopt dwars door Parijs en is een hele leuke manier om de stad weer een beetje beter te leren kennen. Bekijk de kleine kraampjes, deze worden bouquinistes genoemd. Hier vind je allerlei oude boeken en prachtige prenten. Bewonder ook de talloze mooie bruggen onderweg. In de zomer vind je langs de oevers van de Seine ook Paris Plage, oftewel een stadstrand. Hier vind je ook veel Parijzenaren.

Picknicken in het park

Parijs telt meer dan 400 parken, wat de stad erg groen maakt. De parken zijn een bezienswaardigheid an sich met de prachtige fonteinen, beelden, draaimolens en bloemperken. Je ziet hier gezinnen spelen, joggende mensen, vriendinnen die genieten van een picknick en verliefde stelletjes die een wandelingetje maken. Tip, haal bij een van de heerlijke delicatessenwinkels wat lekkers en strijk neer in een van de parken.

Ontdek Parijs op de fiets!

Als Nederlander is het heerlijk om in een vreemde stad te kunnen fietsen. Niet alle steden zijn hier even geschikt voor maar in Parijs zie je steeds meer faciliteiten voor fietsers. Ook Parijzenaren zie je steeds vaker door de stad fietsen. Duik de leuke straatjes in en ontdek allerlei winkeltjes en restaurantjes. De fietsen van Vélib kan je op diverse plekken pakken en op een andere plek weer terugzetten.

Lichtshow Eiffeltoren

De trots van Parijs is natuurlijk de Eiffeltoren. Deze 324 meter hoge toren werd in 1889 gebouwd en is vernoemd naar Gustave Eiffel. Je kan deze toren bezoeken voor een fantastisch uitzicht over de stad, maar misschien nog leuker is de lichtshow die iedere avond na zonsondergang begint. Aan het begin van elk uur wordt de Eiffeltoren gedurende een kwartier prachtig flikkerend verlicht. Dit bijzondere spektafel is vanuit heel veel plekken in Parijs goed te zien, maar zeker vanaf de Pont Neuf brug heb je een geweldig uitzicht.

Je eigen huis met Airbnb

Om je echt even een Parijzenaar te voelen is een eigen huis in plaats van een hotelkamer aan te raden. Ook zijn de meeste Parijse hotelkamers erg klein en kan je bij Airbnb ook kiezen voor een hele woning. En wie weet hebben de verhuurders nog leuke tips voor die onbekende pareltjes in hun wijk!