fbpx

Hardlopen of wandelen moe: deze buitenactiviteiten zijn zeker zo leuk

Sinds het coronavirus ook ons land bereikte, hebben we ineens heel wat meters te voet afgelegd met z’n allen. Veel mensen hebben er dan ook een nieuwe hobby bij: hardlopen of wandelen. Maar wat als je alle rondjes in de omgeving van jouw thuis inmiddels wel hebt gezien? Dan wordt het tijd voor andere leuke buitenactiviteiten. Wij geven je graag wat tips!

Lees ook:
Wilde dieren: hier spot je wildlife in ons eigen land

Kubb

Een combinatie van bowlen, jeu de boules en schaken, en dat in de buitenlucht. Dat is Kubb. Een Zweeds spel waarbij het doel is om met een werpstok blokken omver te gooien. Als laatste gooi je de koning om, voordat de tegenstander het gelukt is. Kubb wordt in Zweden veel gespeeld, maar steeds vaker ook in Nederland. Doe een rondje in de Amsterdamse parken en grote kans dat je mensen dit spel ziet spelen! Vooral in de zomer is het populair, maar waarom niet een potje Kubb met vrienden in de winter? Juist in de winter is het heerlijk om weer even buiten te komen.

Bootje varen

Het klinkt misschien wat frisjes in de winter, maar wie zichzelf goed verpakt in dikke winterkleding kan heerlijk genieten van een tochtje over water. Inmiddels telt Nederland tal van plekken waar je een bootje kunt huren, dus de mogelijkheid is er vast ook ergens bij jou in de buurt. Huur samen met je geliefde of goede vriendin een bootje, geniet van de stilte van de natuur en neem iets lekkers mee. PS: vergeet je thermoskan met warme thee of koffie niet!

Geocaching

Steeds hetzelfde wandelrondje, steeds hetzelfde uitzicht… Totdat je gaat geocachen. Wij weten zeker: je ziet ineens allerlei andere dingen! Geocaching is een buitenspel waarbij men gebruikmaakt van GPS. Eigenlijk is het een soort speurtocht: je gaat namelijk met jouw GPS op zoek naar een verstopplaats. Op die verstopplaats ligt een waterdichtdoosje voorzien van een logboek en, uiteraard, de ‘schat’. Iedereen kan schatten plaatsen en ze aanmelden in de app. Vervolgens gaan de speurders op zoek naar de schat. In sommige gevallen moet er bij de cache een vraag beantwoord worden. Zo wordt jouw wandeling ineens een stuk interactiever en dus leuker! 

Solex rijden

Zin in avontuur in de buitenlucht? Huur dan eens een solex bij jou in de buurt. Solex is een Frans bedrijf dat beroemd werd om zijn rijwielen met hulpmotor. Anno nu is solex rijden een steeds populairder uitje. Bij veel verhuurbedrijven krijg je er een leuke route bij met mooie stops onderweg. Tip: zorg ook op de solex voor dikke winterkleding. Het kan best fris zijn met de wind langs je oren…