fbpx

Kortingen en tips voor 65-plussers 

senior korting

65-plussers werden vroeger misschien gezien als grijze senioren die achterover leunden achter de geraniums; tegenwoordig zijn het veelal ondernemende types, die er graag op uit trekken en nog van alles willen zien en beleven. Met onderstaande kortingen en tips laat je die 65 jaar in jouw voordeel werken.

Lees ook
In je eentje op stap: het verrijkt je leven

65+, doe er je voordeel mee!

Gunstige prijzen en leuke extraatjes

Met de vergrijzing als vast gegeven richten veel ondernemers, bedrijven en instellingen zich op de doelgroep 65+, met name in de culturele- en vrijetijdssector. Onder andere door het geven van korting. Voorheen kreeg deze doelgroep dergelijke privileges op vertoon van de Pas 65, maar door de invoering van de legitimatieplicht werd deze overbodig. Wie nu zijn of haar rijbewijs of ID-kaart laat zien, kan vaak rekenen op gunstigere prijzen en leuke extraatjes.

Een filmpje pakken

Vind je het gezellig om naar de bioscoop te gaan, kijk bij het reserveren of er een seniorenkorting geldt. Let wel, een lagere prijs voor de 65-plusklant is beslist geen regel waar elke bioscoop zich aan dient te houden. Bij de welbekende Pathé-bioscopen krijg je in ieder geval wel € 2 reductie op dit uitje. Daarnaast heeft deze bioscoopketen de 50Plusbios (niet in het weekend of avonden) met een vaste ticketprijs van € 8. Er is op deze speciale filmmiddagen gratis thee en koffie, en… ook heel prettig, het geluid staat dan net een tikje harder dan normaal.

Museumbezoek of hotelovernachting

De museumjaarkaart heeft geen speciaal 65-plus tarief; wel hebben meer dan 100 musea een extra aantrekkelijk toegangskaartje voor de 65-plusser. Raadpleeg de website van het museum van jouw keuze om te zien hoeveel die korting bedraagt. Wil je de dag feestelijk afsluiten? Er zijn hotels die voor hun oudere gast extra klantvriendelijk zijn en speciale arrangementen aanbieden of leuke voordeeltjes. Denk aan een tweepersoonskamer tegen de prijs van een eenpersoonskamer of een gratis ontbijtje.

Goedkoper op reis

Vanaf het moment dat je 65 geworden bent, wordt op pad gaan nog leuker, want wie met de persoonlijke ov-chipkaart reist, heeft recht op een korting van 34% op bus, metro en tram. Deze korting wordt automatisch verrekend als je in- en uitcheckt. Ook treinen wordt voordeliger naarmate je ouder wordt. Vanaf 60 jaar al kun je voor € 24,50 (2e klas) en € 49,50 (1e klas) zeven keuzedagen per jaar onbeperkt treinen. Let op, hier kan enkel gebruik van worden gemaakt in combinatie met een Dal Voordeel, Altijd Voordeel of een Voordeelurenabonnement. Die zeven treindagen voeg je online toe, via het Mijn NS account.

Voordelig fit

Veel fitnesscentra rekenen een zacht prijsje voor de sportieve 65-plusser. Dat geldt ook voor zwembaden of sportverenigingen. Boeken lenen? Profiteer van korting op een bibliotheekabonnement. Extra tip: ga ruim voor je 65ste ook eens na hoe het zit met de zorgverzekering. Je gebruikt als oudere andere zorg en daar spelen sommige zorgverzekeraars op in. Bovendien kun je, als je aangesloten bent bij een belangenvereniging voor ouderen, soms ook kiezen voor een (voordeligere) collectieve verzekering.

Lees ook:
5 gratis uitjes met kleinkinderen: activiteiten om te doen