fbpx

Daarom betaal jij meer voor je vliegticket

paspoort vliegticket

Stel, je vliegt naar bijvoorbeeld Rome. Je raakt in gesprek met iemand die naast je zit. Die blijkt maar € 50 betaald te hebben voor zijn vliegticket, en jij € 100. Hoe kan dat?

Lees ook:
5 tips om een goedkoop vliegticket te vinden

Niet op maandag of vrijdag

De andere kant van de medaille: wie vroeg boekt, betaalt een laag instaptarief. De luchtvaartfirma wil het toestel zo vol mogelijk hebben. Om daar iets van zekerheid over te krijgen, worden vroegboekers met korting beloond. Nog méér als ze niet op maandag of vrijdag vliegen. Dan zijn er in het zakelijk circuit meestal genoeg klanten.

Goedkoopste dagen voor vliegtickets

Voor een voordelig tarief kun je dus het best kiezen voor een heenvlucht op dinsdag, woensdag of donderdag. Vervelend, want de meeste vakanties beginnen altijd op zaterdag of zondag. Op die dagen willen veel mensen de lucht in en dan geldt de wet van vraag & aanbod. In de praktijk betekent dat: duurdere tickets. Let overigens op als je een goedkoop ticket bemachtigt.

Let op de voorwaarden

Er kunnen specifieke voorwaarden aan verbonden zijn. Onder meer als het gaat om annulering als je onverhoopt toch niet op reis kunt. Je weet maar nooit, wanneer je je ticket misschien al maanden van tevoren hebt gekocht.

Nog twee weetjes

  • Ook om in de gaten te houden: vreemd genoeg kan een enkele reis duurder blijken dan een retourtje. Heeft ook weer te maken met de boekingssystemen van de vliegmaatschappijen. Het kan dus verstandig zijn voor een retourtje te boeken als je helemaal niet van plan bent een terugvlucht te nemen.
  • Nog iets: héél voordelige vliegtickets worden vaak aangeboden in verplichte combinatie met logies en/of autohuur.

Lees ook:
8 tips tegen vliegangst