fbpx

Video van de dag: 50 jaar ‘Abbey Road’ van the Beatles

Als je iets van de jaren zestig en zeventig zou moeten terugroepen, is ‘The Beatles’ toch wel een nostalgie die beslist in het rijtje thuishoort. De vier jongens uit de middenklasse die de muziekwereld op zijn kop zetten.

Over een maand – 25 september – is het alweer 50 jaar geleden dat de hele wereld kennismaakte met Abbey Road, het revolutionaire album van de Beatles. Singles als ‘Here comes the sun (1969)’ en ‘Come Together (1969)’ worden nog steeds grijsgedraaid op de radio en zingt ook de nieuwe generatie uit volle borst mee.

In winkelcentrum Hoog Catherijne in Utrecht wordt het vijftigjarige jubileum uitgebreid gevierd met een speciale winkel. De pop-up store blijft twee weken open en wordt voor de echte The Beatles-fan een walhalla met Beatles-kleding, servies, speelgoed en echte collectors items, met misschien nog wel het meest bijzondere: de heruitgave van het album. Speciaal vanwege dit jubileum heeft Giles Martin, de zoon van ‘vijfde Beatle’ George Martin, de zeventien nummers opnieuw gemixt en opgepoetst, waarvan het eindresultaat in de pop-up store te verkrijgen is. Op naar Utrecht dus! 

Wat is jouw beste herinnering aan de muziek van de Beatles? Deel het met ons op Facebook.