fbpx

Wandeltip: nieuw Klompenpad op de Veluwe

klompenpad veluwe
Afbeelding: Ⓒ Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Op zoek naar een nieuwe wandelroute? De Veluwe heeft er een nieuw Klompenpad bij: het Speuldepad. De wandeling van zestien kilometer voert je over landgoederen en langs beekjes, heidevelden en de ‘dansende bomen’ van het Speulderbos.

Lees ook:
De paden op! 5 wandelroutes

Het 124ste Klompenpad

nieuw klompenpad
Afbeelding: Ⓒ Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Volg de paarse klompjes

Het Speuldepad is het 124ste Klompenpad dat de Veluwe rijk is. De klompenpaden zijn gemaakt om wandelaars iets bij te brengen over de natuur en de cultuur van de desbetreffende streek. Je wandelt over historische paadjes en opengesteld boerenland. Je hoeft niet bang om verdwaald te raken, want met behulp van de paarse klompjes langs de paden word je door het mooie natuurlandschap van gemeente Ermelo geleid.

Kies een verkorte route of maak een overstap

Wandelen in de Veluwe is één groot avontuur; je kunt jouw unieke route samenstellen. Tijdens de wandeling kun je een bezoekje brengen aan verschillende landerijen en natuurterreinen en ben je te gast bij de eigenaren van weilanden waar het Speuldepad doorheen loopt. Het Speuldepad is te verkorten naar 13 kilometer of 9 kilometer vanaf het startpunt. Leuke tip: maak een overstap naar het Uddelermeerpad en drink een theetje bij het prachtige theehuis aan het Uddelermeer. 

Klompenpaden-app

Via de Klomenpaden-app kun je alle routes en bijbehorende navigaties downloaden. Naast praktische informatie vind je op de app ook verhalen van de streek via filmpjes, geluidsfragmenten en historische documenten. 

Lees ook:
360-graden: virtueel wandelen door de Nederlandse natuur