fbpx

Wat is er te doen met Koningsdag? Dit zijn de leukste tips!

Weekendtips Koningsdag

Wat is er te doen met Koningsdag? Dat is natuurlijk de grote vraag voor dit weekend. Het lijkt onstuimig weer te worden. Maar iedereen weet ook: op Koningsdag valt het weer altijd mee! Eropuit dus. Dit zijn de leukste tips.

Eropuit met Koningsdag

Natuurlijk kun je Koningsdag doorbrengen op de plaatselijke rommelmarkt. Maar je kunt ook ergens anders de verjaardag van de koning vieren: in de stad, in een museum of in de natuur.

Uitje 1: Zwaaien naar de koning in Amersfoort

Je moet natuurlijk wel van een beetje reuring houden, maar dan is het zeker een aanrader: Koningsdag vieren in de plaats waar de koninklijke familie dat doet! En dat is dit jaar in Amersfoort. Dus bekijk de route om te zien waar je naar de jarige koning kunt zwaaien en ontdekt welke mensen uit Amersfoort hun verhaal mogen vertellen. Zussen Nicky en Jessie van het Zero Waste Project bijvoorbeeld, en de Zusters van Onze Lieve Vrouwen in Amersfoort.

Oranje Koningsdag

Uitje 2: Koningsdag in Amsterdam

Grote kans dat het centrum van Amsterdam je wat te druk is. Maar gelukkig zijn er genoeg andere leuke plekken in de hoofdstad waar het wel goed toeven is. Zo is de rommelmarkt rondom de Apollolaan qua drukte vaak goed te doen, en zijn er de mooiste spullen te vinden. Ben je met de (klein)kinderen op pad, dan is een rondje door het Vondelpark een aanrader. Dit is het domein van kinderen! Klaar met de oranje mensenmassa? De Hortus Botanicus en het Rijksmuseum zijn gewoon open op Koningsdag! Tip: ga wel met de trein naar Amsterdam.

Uitje 3: Reis door de tijd in Arnhem

Niet alleen musea in Amsterdam zijn open op Koningsdag. Een daarvan is het Openlucht Museum in Arnhem, ideaal voor als het weer meevalt. In dit museum ga je op reis door te tijd. Loop door de canon van de Nederlandse geschiedenis, ontdek oude ambachten, maak een ritje in een oude tram… Een geweldig uitstapje voor jong en oud. Entree: 18 euro voor volwassenen en 15 euro voor kinderen.

Uitje 4: Sterren kijken in Noord-Brabant

Ben je na alle drukte van Koningsdag toe aan een beetje rust? Reis dan af naar natuurgebied De Kampina in Noord-Brabant, gelegen tussen Boxtel en Oisterwijk. Daar kun je zaterdagavond met de boswachter en een expert van de Astronomische Vereniging Wega op pad om te ontdekken wat er na zonsondergang in de natuur gebeurt. Misschien zie je wel een vleermuis of uil voorbijschieten terwijl je tuurt naar de prachtige sterrenhemel… Vertrek: 21.00 uur bij parkeerplaats de Roond bij De Kampina. Deelname kost 10 euro, je moet je aanmelden via de website.

Sterren kijken Kapina

Uitje 5: Puzzelrit rondom Leusden

De enthousiaste leden van de AMBC Achterveld organiseren al jaren puzzelritten: autospeurtochten in en om de gemeente Leusden. Zondag 28 april is hun Oranjerit. Dus neem een getalenteerde kaartlezer of puzzelaar mee als bijrijder (of doe dat juist zelf) en rij als een speer naar Leusden! Na aanmelding krijg je een routebeschrijving en volgt een speurtocht naar de eindbestemming. Deelname kost 8 euro. Is Leusden te ver weg? Op de Rittenkalender vind je alle puzzelritten die ons land rijk is.