fbpx

Wereld Alzheimer Dag: Dit is er te doen

wereld alzheimer dag

Zaterdag is het Wereld Alzheimer dag. Over de hele wereld wordt stilgestaan bij de ziekte van Alzheimer en dementie. De dag wordt ieder jaar gevierd op 21 september. Alzheimer Nederland zet zich in met het thema ‘samen bewegen’. Want, wat goed is voor lijf en leden is ook goed voor ons brein. Door het hele land worden mooie activiteiten georganiseerd, waarbij iedereen kan deelnemen. Vier uitjes die dit weekend het bezoeken waard zijn.

Lees ook:
Dementie op de loer

Dit is er te doen op Wereld Alzheimer Dag

Muziek uit ‘die goeie ouwe tijd’ – Thamerkerk Uithoorn

In de prachtige Thamerkerk in Uithoorn, wordt op zondag 22 september een muziekmiddag georganiseerd door Afdeling Amstelland en Meerlanden. Je kunt er samen dansen, maar ook kijken naar oude televisiebeelden of luisteren naar muziek die voor iedereen herkenbaar zal zijn. Leden van Dansschool Mittelmeijer zijn aanwezig om het goede voorbeeld te geven en eventueel te helpen met wat op de achtergrond geraakte danspassen. Hier kun je aanmelden.

2. Beweegbeurs voor ouderen – Bergen op Zoom

Ook in West-Brabant kun je dit weekend terecht. Op zaterdag 21 september is er namelijk de Beweegbeurs voor Ouderen, in de Raayberg in Bergen op Zoom. Plaatselijke sportverenigingen en gezondheidsinstellingen laten op de beurs zien wat zij voor de doelgroep kunnen betekenen. Van valpreventie en stoelyoga tot aan bokstrainingen voor krachtbehoud bij ouderen.

3. Groene Alzheimerdag – Renkums Beekdal

Wie van natuur houdt, is in het Renkums Beekdal in de Veluwe aan het goede adres. Op zaterdag 21 september wordt Groene Alzheimerdag gehouden, speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Renkums Beekdal is een rustgevend natuurgebied die de Veluwe verbindt met de Rijn en waar unieke flora en fauna alle ruimte krijgt. Het mooie ervan is dat de zintuigen van mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer worden positief geprikkeld in de natuur.

4. Estafetteloop van dorp tot dorp – Utrechtse heuvelrug

Wil jij op een sportieve manier steun betuigen aan alle patiënten met Alzheimer in Nederland?

Onder het thema ‘samen bewegen’ organiseert Afdeling Zeist op zaterdag 21 september een estafetteloop van 32 km, van dorp tot dorp. Om zo de dorpen rondom de Utrechtse Heuvelrug in beweging te brengen om dementievriendelijk te worden.

Lees ook:
Dementie op de loer