fbpx

Besparen: hier is het echt goedkoper!

besparen supermarkt

Ben jij iemand die stad en land afgaat voor de allerbeste koopjes? Pluis je alle reclamefolders uit en weet je exact waar het vlees, het fruit en de toiletartikelen het voordeligst zijn? Wij gingen ook maar eens op onderzoek uit, want wat loont de moeite?

Lees ook:
6x budgettips om geld te besparen aan het einde van de maand

Alles onder één dak is soms duur

Supermarkten verkopen nagenoeg alles, van je dagelijkse benodigdheden tot enveloppen, pennen en soms zelfs haarverf, pannen en pyjama’s. Gemak dient de mens en natuurlijk bespaar je tijd met al die aankopen onder één dak. Maar soms ben je echt stukken goedkoper uit als je ook naar andere winkels uitwijkt. Dus… ga op pad en bespaar geld!

Wasmiddel bij Kruidvat

Wasmiddelen en afwasblokjes kun je vaak heel goedkoop bij Kruidvat kopen. Op een fles of pak wasmiddel kun je al snel een paar euro’s besparen in vergelijking met de supermarkt. Zeker als je niet een aan bepaald merk hangt, kun je winst behalen door te kijken naar wat er op dat moment in de reclame is.

Grootverpakking shampoo of douchegel

Bij Kruidvat of Etos hebben ze vaak grootverpakkingen shampoo (5 stuks) in de aanbieding. Let wel op… met flinke voorraden in je kast ben je geneigd minder zuinig met je flacons en flesjes om te springen. Te scheutig doseren is niet alleen slecht voor je hoofdhuid en voor het milieu, maar ook voor je portemonnee! Daar gaat je voordeel.

Besparen op de markt

Op de markt is je gulden een daalder waard, zeiden we vroeger. Dat geldt nog steeds. Witte sokken, katoenen shirts of pantykousjes kun je er nog altijd voor weinig halen. Vis is vaak goedkoper op de markt dan in een viswinkel. Verder zweren wij bij drop, brood en kaas van de markt. Niet alleen goedkoper, ook lekkerder! Een bloemetje voor op tafel? Wacht tot het einde van de middag. Met een marktkoopman die ‘los’ moet, heb jij onder de 10 euro al een fraai boeket.

Bij een stalletje langs de weg

Woon je in een buitengebied of kom je onderweg langs tuinders? Vaak tref je dan karretjes/kraampjes aan waar boeren- of tuinbouwbedrijven hun waar uitstallen. Verser kan niet en het is vaak heel goedkoop. Wist je dat perkgoed ook vaak op deze manier wordt aangeboden? En dan echt stukken goedkoper dan in tuincentra? Zeker iets om te onthouden voor het aankomend voorjaar.

De Lidl

Waarschijnlijk kom je er al, want de Lidl is echt heel erg goed en goedkoop met zijn groenten en fruit. Heb je iets te vieren? De roomkaas, brie, Camembert en olijven zijn hier ook gunstig geprijsd. Net als de melk. Wees wel kritisch. Bij sommige producten is het huismerk van Albert Heijn juist weer een paar eurocent goedkoper.

Besparen op kantoorartikelen in de Action

Uiteraard kun je voor al je kantoorartikelen bij de boekhandel terecht, maar ook de Action heeft een breed assortiment. Printpapier, pennen, fotopapier, evenals mappen en opbergdozen, vind je daar voor een prikkie. Net als koptelefoonoortjes, emmers en zemen, of seizoensproducten als campingbenodigdheden of decoratie voor de tuin.

Lees ook:
5 handige apps voor grip op je financiën