fbpx

5 handige apps voor grip op je financiën

Apps voor grip op je financiën

Voor alles is een app, dus ook voor overzicht in je financiën. Wij zetten de meest handige apps op een rijtje.

Lees ook:
5 tips om je schermtijd te verkorten

Grip op je financiën

1. Spendee

Spendee legt je uitgaven vast. Je kunt zelf aangeven hoeveel je per dag, of per week of per maand wilt uitgeven en de app doet het rekenwerk. Ook geeft Spendee je een seintje wanneer je je limiet bijna hebt bereikt. De app is mooi en eenvoudig vormgegeven en je kunt je uitgaven per categorie (reizen, auto, boodschappen etc.) splitsen. Spendee is gratis, maar je kunt allerlei extra’s aankopen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw bankrekening koppelen aan de app.
De app is gratis te downloaden voor iOsen Android.

2. Wie betaalt wat

Golfen, kaarten, gezamenlijk museumbezoek… tijdens groepsuitjes is het soms een crime om bij te houden wie wat voorschiet. De één betaalt de hapjes, de ander geeft een rondje. Om deze gezamenlijke uitgaven op een eenvoudige manier bij te houden, is er de app Wie betaalt wat. Je voert in wie wat heeft uitgegeven en de app doet vervolgens al het rekenwerk. Iedere deelnemer krijgt daarna een mooi lijstje, via de app of via de mail, over wat jullie elkaar verschuldigd zijn.
De app is gratis te downloaden voor iOSen Android.

3. Sjoprz

Waar zijn de boodschappen deze week het goedkoopste? Vul in Sjoprz je boodschappenlijst in en de app rekent uit waar jouw boodschappenmandje op dit moment het goedkoopste is. Hij vergelijkt namelijk de prijzen bij de supermarkten bij jou in de buurt. Ook heb je met deze app informatie over meer dan 80.000 producten. Je ziet dus bijvoorbeeld wat de voedingswaarde is van de producten die je wilt kopen. De makers van Sjoprz beweren dat je door gebruik te maken van de app tot wel 33% op je boodschappen kunt besparen.
Sjoprz is gratis te downloaden voor iOSen Android.

4. Spaarpot

Geld sparen was nog nooit zo overzichtelijk. Met de app Spaarpot kun je in een oogopslag zien hoeveel geld je hebt gespaard. Je kunt er geld aan toevoegen of weghalen en een spaardoel instellen. Je ziet direct hoeveel geld je nog nodig hebt om dit doel te bereiken en hoeveel je dan precies per maand opzij moet leggen.
De app is gratis te downloaden voor iOS.

5. Spotta

Voer je postcode in en via Spotta krijg je alle aanbiedingen en folders van winkels bij jou uit de buurt binnen. Er zit ook een zoekfunctie in, dus je kunt intypen wat je nodig hebt. Je kunt je favoriete winkels markeren, zodat je geen aanbieding meer mist!
Spotta is gratis te downloaden voor iOsen Android.

Lees ook:
6x budgettips om geld te besparen