fbpx

Goed verdienen op Koningsdag door spullen te verkopen

Oranje Koningsdag

Wat ga jij doen op Koningsdag? Aan de zwier met een fles oranjebitter? Voor de televisie met oranje tompoezen om de feestelijke activiteiten van het koninklijk paar te volgen? Of ga je in alle vroegte op een kleedje op de rommelmarkt zitten? Kies je voor dat laatste, lees dan onderstaande tips om optimaal te cashen!

5 tips om geld te verdienen op Koningsdag

Je waar verkopen op Koningsdag is niet alleen heerlijk voor je portemonnee, je huis knapt ook nog eens ontzettend op van al dat ontspullen. Ga op tijd door je kasten om te kijken wat er allemaal weg kan. Denk aan spelletjes, boeken, servies, maar ook elektrische apparaten verkopen vaak goed. Schaf een stickervel aan om je artikelen vooraf te prijzen, maar neem ook blanco etiketjes mee, zodat je de prijs ter plekken nog kunt aanpassen.

1. Etaleer je spullen

Natuurlijk spreken we over een rommelmarkt, maar dat betekent niet dat je al je spullen in een grote graaibak moet gooien. Het oog wil ook wat. Etaleer je spullen, dat verkoopt beter. Heb je kleding in de aanbieding? Leg de kledingstukken netjes opgevouwen op maat of koop of leen een verrijdbaar kledingrekje, zodat mensen in een oogopslag kunnen zien dat ze bij jou een goede slag kunnen slaan. CD’s te koop? Doe ze netjes in een doos, met de rug naar boven. Speelgoed? Zorg dat alles compleet is.

2. Homemade lekkers

Dat slenteren langs kleedjes en kramen met hier en daar een praatje maakt mensen hongerig en dorstig. Er valt dus prima te verdienen op Koningsdag aan homemade lekkernijen. Denk aan: muffins, broodjes worst of een punt zelfgemaakte appeltaart. Zorg dat het bij jou ‘makkelijk’ eten is en er voldoende bordjes of servetjes voor handen zijn. Sommige gemeenten hebben strikte regels met betrekking tot het aanbieden van etenswaar. Check dat even voordat je enthousiast gezonde smoothies gaat staan mixen.

3. Regen, wat jammer nou!

April doet wat-ie wil. We kunnen ons Konings- en Koninginnedagen herinneren waarop we met blote zomerbenen liepen, maar ook dat er volop wind en regen was. Niet mokken, maar spring er op in! Bijvoorbeeld door snert te serveren of paraplu’s of poncho’s te verkopen. Dan moet je natuurlijk wel zeker weten dat het bar en boos is op die dag.

4. Iets te beleven

Natuurlijk kunnen mensen je ook voor een dienst betalen, of omdat er bij jou iets leuks te beleven valt. Denk aan schminken, nagels lakken, viool spelen, graaien in een grabbelton of blikgooien. Misschien heb je wel een bijzonder talent, zoals karikatuurtekenen of zingen? Op Koningsdag zijn de meeste van ons opeens fanatieke spelletjesliefhebbers en sjoelen we graag een potje of doen we een gooi naar ‘raad het aantal knikkers in deze pot’. Hoe ludieker, hoe beter!

5. A-locatie

En dan als laatste: hoe interessant je waar ook mag zijn; een goede plek is goud waard om geld te verdienen op Koningsdag. Zorg dat je in de loop zit, maar niet op een knelpunt. Zorg ook dat je voldoende wisselgeld hebt. Altijd goed als je iemand thuis hebt zitten die extra spullen kan aanslepen, voor het geval dat je na een uur al helemaal lossss bent. Of ga dan zelf met je welverdiende geld lekker shoppen, dat kan natuurlijk ook!