fbpx

Nalaten aan een goed doel: Joost en Ank van de Nadort steunen Greenpeace

polar bear Greenpeace

Joost en Ank van de Nadort steunen Greenpeace al decennia en hebben de organisatie in hun testament opgenomen. Het geeft hen een goed gevoel. “Door aan Greenpeace na te laten, laten wij indirect ook na aan onze kinderen en kleinkinderen.”

Joost en Ank van de Nadort steunen Greenpeace

Joost en Ank: “Wij zijn al bijna veertig jaar donateur van Greenpeace. Begin jaren ‘80 zagen we berichten van Greenpeace over het dumpen van radioactief afval in zee en het doodknuppelen van jonge zeehonden. Toen besloten wij deze organisatie te steunen. Wat wij erg waarderen in Greenpeace is dat zij activistisch zijn en dat ze daarnaast steeds vaker meepraten en meedenken met diverse partijen, zoals bij de klimaattafels en over het energieakkoord.

In de Achterhoek, waar wij in het buitengebied wonen, zien we de gevolgen van de klimaatverandering al goed. De droogte van de zomer van 2018 veroorzaakte bijvoorbeeld een extreem lage grondwaterstand met veel drooggevallen sloten, beken en vijvers. Een aantal bomen verloor eind juli al veel blad. Ook zagen we het aantal insecten de afgelopen jaren sterk afnemen. Dat is iets waar wij ons grote zorgen om maken. Dat er minder insecten zijn komt niet alleen door de klimaatverandering, maar ook door de pesticiden die de boeren op hun akkers spuiten. Daar moet een einde aan komen. Wij hopen dat Greenpeace hier nog meer invloed op kan uitoefenen.

Een testament hadden wij al. Twee jaar geleden besloten we om Greenpeace erin op te nemen. Door een bedrag aan Greenpeace na te laten, laten wij indirect ook na aan onze twee kinderen en kleinkinderen. Als wij er niet meer zijn, kan Greenpeace zich mede door onze toegift blijven inzetten voor een schone en leefbare planeet voor de generaties die na ons komen. Dat vinden wij een geruststellende gedachte.”

Joost en Ank van de Nadort Greenpeace

Joost en Ank

Joost en Ank van de Nadort zijn na hun pensionering in 2012 in de Achterhoek gaan wonen. In hun dagelijks leven houden ze zoveel mogelijk rekening met het milieu. Zo hebben ze zonnepanelen en dubbel glas laten plaatsen, eten biologisch, zaaien bijenbloemen in hun tuin en pakken regelmatig de fiets of trein in plaats van de auto.

Wilt jij ook Greenpeace opnemen in jouw testament? Bel dan voor meer informatie met 020-5249549 of kijk op www.greenpeace.nl/nalaten.

Tekst: Ineke van Lier