fbpx

Nalaten aan een goed doel: René geeft aan UNICEF

Irak UNICEF
Afbeelding: Ⓒ UNICEF

René Brouwers (67) en zijn vrouw kozen ervoor om UNICEF in hun testament op te nemen. Een beslissing waar het hele gezin achter staat. “Dat wij iets nalaten voor kinderen in nood, vinden onze eigen twee kinderen een inspirerend idee.”

René geeft aan UNICEF

René Brouwers: “Naast de zorg voor onze eigen zoon en dochter hebben mijn vrouw en ik ons altijd bekommerd om kinderen in nood. Ieder kind heeft het recht om op te groeien als kind. Met voldoende voedsel, een dak boven het hoofd, medische hulp en goede scholing. Je kindertijd bepaalt immers voor een deel je latere leven en hoe je zelf weer met jouw kinderen omgaat. Zelf heb ik een heel fijne jeugd gehad. Als babyboomer groeide ik op in relatief eenvoudige omstandigheden. Door de welvaartsexplosie die wij vervolgens meemaakten, voelde ik mij geroepen om wat ik heb met anderen te delen.”

‘Het inspireert onze kinderen dat we iets nalaten aan een goed doel’

Afbeelding: Ⓒ Frank de Jongh, UNICEF

Mooi idee

“UNICEF is verbonden aan de Verenigde Naties en ziet toe op de nakoming van het internationale Kinderrechtenverdrag. Dat vind ik mooi, het geeft de organisatie een stevig fundament. Een verschijnsel als kinderarbeid raakt mij. Kinderen moeten niet naar de fabriek, maar naar school. Daar zet UNICEF zich voor in. Toegang tot schoon water vind ik ook zeer waardevol. Het heeft er mede voor gezorgd dat de kindersterfte is gedaald. Kinderen hoeven niet meer ziek te worden van vervuild water en de hygiëne is verbeterd. Ook in noodhulpsituaties. Mijn vrouw en ik schonken al periodiek aan UNICEF, wat fiscaal voordelig is. Bij het updaten van ons testament hebben we daar een legaat aan toegevoegd. Het besluit om UNICEF in ons testament op te nemen, hebben we ook met onze zoon en dochter besproken. Ik merk dat het hen inspireert, de gedachte dat hun ouders na hun overlijden iets zullen nalaten aan een goed doel. Zij vinden het een mooi en begrijpelijk idee.”

René Brouwers

René Brouwers

René Brouwers is getrouwd, heeft twee volwassen kinderen en werkte veertig jaar als fiscaal jurist. Tegenwoordig zet hij zich in voor UNICEF. Als voorzitter van het regionaal comité Maastricht en Mergelland coördineert hij sponsoracties, zoals bridgemiddagen en jeugdlopen.

Is nalaten aan UNICEF ook iets voor jou? Bel voor meer informatie met 088 – 444 96 50 of kijk op www.unicef.nl/nalaten