fbpx

Train je pijnappelklier voor een heldere geest

pijnappelklier opschonen

Het derde oog, je zesde chakra of de epifyse: het zijn allemaal benamingen voor onze pijnappelklier. Iedereen heeft er eentje in het midden van onze hersenen, ter grootte van een doperwt. De klier verkalkt naarmate we ouder worden. Je kunt dit proces vertragen, zodat je je jonger voelt én er jonger uit blijft zien. Drie tips om je pijnappelklier te ontkalken en trainen.

Lees ook:
Zo belangrijk is een goede ademhaling

Wat doet de pijnappelklier? 

Dit regelorgaantje ligt tegen het dak van onze tussenhersenen aan en is verantwoordelijk voor de productie van DMT: een belangrijk hormoon dat zorgt voor het bereiken van hogere bewustzijnsniveaus. DMT wordt in grote hoeveelheid aangemaakt tijdens de tweede remslaap (drie uur na het in slaap vallen), wanneer je gaat dromen. Door de pijnappelklier te stimuleren of trainen, kun je ook overdag een staat van verhoogd bewustzijn ervaren en krijgt je gezondheid in het algemeen een flinke boost. Hiervoor zul je eerst moeten ontkalken.

Zo ontkalk je de pijnappelklier

Wij mensen hebben nogal wat slechte gewoontes waardoor wet het onze pijnappelklier (en andere lichaamsdelen) flink moeilijk maken om optimaal te functioneren. Doordat we worden blootgesteld aan zoveel schadelijke stoffen, wordt er letterlijk een calciumschaal om de pijnappelklier gevormd om deze te beschermen. De weg naar een ontkalkte pijnappelklier begint met het verbeteren van je leefstijl.

1. Eet gezond

Probeer zo weinig mogelijk ongezonde en kunstmatige voedingsstoffen tot je te nemen. Alcohol, zware metalen (in vlees en andere dierlijke producten) en geraffineerde suikers zijn de grootste boosdoeners. Ook zuivelproducten zouden een vertroebelend laagje om je pijnappelklier kunnen leggen. Welk voedsel de werking juist stimuleert? Komkommer, aardbeien, rauwe cacao, avocado, broccoli en spinazie!

2. Pak voldoende slaap

Wist je dat de uren die je slapend doorbrengt minstens zo belangrijk zijn als de uren dat je wakker bent? Slaap staat voor overgave, loslaten, achterstallig onderhoud oplossen en emotioneel herstel. Door dit in de nacht te trainen, wordt je pijnappelklier gestimuleerd. Wat ervoor zorgt dat je intuïtie sterker wordt, je emoties van andere mensen beter aanvoelt en je creativiteit toeneemt.

3. Let op je ademhaling

Terwijl we dagelijks duizenden keren ademhalen, staan we vaak niet stil bij het belang ervan. Probeer af en toe tijd voor jezelf in te plannen en besteed deze aan het vinden van een goede ademhaling. Ga plat op je rug liggen en doe verschillende ademhalingsoefeningen. Een tip voor de beginner is de app ‘The Breathing App’. Deze app helpt je binnen zeven minuten aan een rustige manier van ademen. 

Lees ook:
Slaaptips: zo val je makkelijk in slaap