fbpx

5 buitensporten die je kunt doen als het kouder wordt

buitensporten

De zomer laat ons in rap tempo in de steek: de temperatuur daalt flink en dat betekent dat we ons daarop mogen aanpassen. We verruilen onze zomeroutfits voor een wintergarderobe, de parasol voor een paraplu en onze buitensport voor een activiteit binnen. Voor wie nu al verlangt naar het buitenleven: deze buitensporten kun je als het kouder wordt buiten blijven doen.

Lees ook:
Moe en futloos gevoel? Dit kun je eraan doen

CrossFit outdoor

Alleen al bij het woord CrossFit denken de meeste mensen: ‘mij niet gezien’. Argumenten als: ‘ik heb geen goede conditie’, ‘ ik ben niet sterk genoeg’ of ‘ik wil niet zo gespierd worden’, vliegen in het rond. Toch bewijst CrossFit het tegendeel: iedereen kan het! Ongeacht je niveau of achtergrond. En het allerfijnste ervan: je kunt het zelfs in de winter als het kouder wordt, gaan buitensporten.

Teamsport

Ben jij meer een type voor teamsport? Ook dan zijn er maar wat buitensporten die je gedurende de winter kunt blijven beoefenen. Zo kiezen veel dames voor de teamsport tennis. De reden? Je kunt dit samen met een groep vriendinnen doen, op een dag die voor jullie goed uitkomt en zo vrijblijvend als jullie het zelf willen. Het goede nieuws: na afloop staat er een warme kop koffie of thee in het clubhuis op jullie te wachten!

Hardlopen

Sporten op je eigen tempo, wanneer je maar wilt: kies dan voor hardlopen. Dit kun je prima blijven doen als de temperatuur daalt. Je kunt je er namelijk goed op kleden! Tip: draag laagjes! Grote kans dat je met een koud lichaam van huis vertrekt, maar gedurende je aan het hardlopen bent steeds warmer wordt!

buitensporten

Bootcamp

Wil jij wel met mensen sporten, maar het liefst wel op je eigen niveau? Grote kans dat jij blij wordt van een bootcamp. Je kunt dit namelijk zo pittig maken als jezelf wilt. Ren jij liever een tandje langzamer? Zeker doen! Wil jij een oefening liever overslaan, omdat het niet goed voelt voor je rug? Twijfel niet, bij de volgende oefening haak jij gewoon weer aan. Het belangrijkste van een bootcamp: doe wat goed voelt en geniet van het heerlijke buitenleven!

Schaatsen

Hoewel we het niet vaak meer meemaken, weet je het immers maar nooit: het kan deze winter zomaar gaan vriezen. En vriezen betekent: kans op ijs. En kans op ijs betekent: kans op schaatsen! En wat omlijst de winter nu meer dan schaatsen op natuurijs? Zorg in ieder geval dat je schaatsen in huis hebt, als het zover is, geniet jij van de leukste buitensport!

Lees ook:
(Z)weetje: 5 weetjes over zweet