fbpx

Gezonde scones: bakrecept voor Engelse broodjes

scones zoet

We kennen ze allemaal: scones! De lichtzoete Engelse broodjes die je tijdens een High Tea kunt vinden op het tweede plateau. O zo lekker bij een kopje thee, maar ongelofelijke caloriebommen. Goed nieuws! Met dit gezonde bakrecept van Puur Mieke kun je verantwoord snoepen van vegan scones. Eet smakelijk!

Lees ook:
5x de lekkerste recepten voor een high tea aan huis

scones eten

Gezonde scones 

Zelfgebakken scones die suikerarm, plantaardig en glutenvrij maar bovenal lekker zijn. Daar worden wij blij van. De meelmix die voor dit recept wordt gebruikt is van The Other Foods en bestaat uit kokosmeel, lijnzaad meel, tapioca zetmeel, konjak meel en pysllium husk. Komen de broodjes goudbruin uit de oven? Serveer ze dan met een fruitspread of een dot plantaardige yoghurt en verse aardbeien.

Benodigdheden:

  • 225 gram glutenvrije meelmix van The Other Foods
  • 5 gram bakpoeder
  • 3 gram zuiveringszout
  • 10 gram suiker van kokosbloesem
  • 2 gram zout
  • 50 gram kokosolie (op kamertemperatuur)
  • Ongeveer 200 ml havermelk (of een andere plantaardige melk)
  • 1 theelepel appelazijn

Al deze natuurlijke ingrediënten zijn te bestellen via de webshop van Puur Mieke.

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Vul een grote kom met de meelmix, het bakpoeder, het zuiveringszout, de (kokosbloesem)suiker en het zout. Voeg hier stukjes kokosolie aan toe en schep deze door het mengsel, zodat een kruimelige substantie ontstaat.
  3. Voeg 100 ml havermelk en de appelazijn toe en roer door met een spatel. Voeg daarna al roerend de rest van de havermelk toe tot er een samenhangend deeg ontstaat. Kneed het deeg niet té lang, zodat de structuur van de scones later luchtig blijft.
  4. Leg het deeg op een met meelmix bestoven werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Steek met een deegsteker of een drinkglas rondjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat.
  5. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de scones 12 tot 15 minuten, tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.
  6. Laat de scones afkoelen op een rooster en serveer met fruitspread of verse aardbeien en een dot plantaardige yoghurt.

Lees ook:
Zo leer je wijnproeven vanuit huis