De truc van een geslaagde high tea: de perfecte combinatie tussen zoet en hartig. Zo kun je je gasten verwennen op twee rondes van hapjes, waarbij je start met hartige hapjes en een verfrissend wijntje en vervolgens de zoetige hapjes met thee of koffie serveert. We helpen je graag aan wat inspiratie! Van welk recept krijg jij spontaan trek?
Recepten voor een high tea aan huis
1. Beleg een mini clubsandwich
Allereerst starten we met een hartig recept. Eentje die zeker niet mag ontbreken tijdens de high tea. Simpel, maar o zo lekker: de mini clubsandwich. Hoe je deze maakt? Start met het roosteren van casinobrood. Maak een sausje van mayonaise en mosterd en smeer hier de geroosterde boterhammen mee in. Beleg een boterham met sla, tomaat, spek. Leg hier een boterham op en beleg deze met sla, ui en kipfilet. Leg hier ook een boterham op. Snijd de boterham in puntjes om te serveren.
2. Serveer een soepje
Een warm soepje doet het altijd goed. De reden? Het is licht verteerbaar! Een simpel recept, maar leuk om te maken is de mosterdsoep. Snij een prei in ringetjes en bak deze goudbruin in een soeppan met olijfolie. Snij twee aardappelen in blokjes en voeg deze eraan toe, evenals een liter water met kippenbouillon. Laat het geheel tien minuutjes zachtjes koken en voeg er vervolgens 125 ml crème fraiche en twee lepels mosterd aan toe. De soep even goed pureren met een staafmixer en schenk het in kleine glaasjes voor je high tea.
3. Bak een hartige taart
Een warme bite is tijdens een high tea altijd een feestje! Leuk om te serveren zijn kleine hartige taartjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in een koekenpan chorizo in vijf minuutjes krokant. Doe vier eieren, 150 gram crème fraiche, een paar blaadjes gesnipperde basicilum in een bak en pureer dit met een staafmixer. Breng het met peper en zout op smaak. Vervolgens meng je er een zachte kaas doorheen. Het maakt niet uit of je geitenkaas, brie of geraspte jonge kaas gebruikt. In een ingevette springvorm met diverse bakjes verdeel je de chorizo en het mengsel. Bak het in een uurtje goudbruin in de oven.
4. Mmm… aardbeien met chocolade
Tijd voor de zoetige hapjes! Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Rijg verse aardbeien aan satéprikkers. In een steelpan smelt je witte chocolade en daar haal je de aardbeien voorzichtig doorheen. Laat ze even uitharden in de koelkast en je toetje is klaar!
5. Een verrassend toetje
Niet moeilijk, wel een heel lekker recept! Bestrooi de bodem van kleine glaasjes met gesnipperde kokosmakronen. Vervolgens kun je de glaasjes vullen met een romige kwark van bijvoorbeeld Danone. Een aanrader: de framboos-cheesecake. Bestrooi de kwark met blauwe besjes en je zoetige hapje is om te smullen.
Lees ook:
Zo leer je wijnproeven vanuit huis