fbpx

In kleine stapjes gezonder eten met de Eetwissel

Eetwissel koek banaan

Makkelijk gezonder eten, dat willen we bijna allemaal wel! Om net die paar pondjes te veel kwijt te raken, om je fitter te voelen en om fit te blijven. En dat alles het liefst zonder een speciaal dieet of ingewikkelde recepten. Blijtijds ontdekte de Eetwissel, een eenvoudige manier om per direct een beetje beter voor jezelf te zorgen.

Lees ook
5 tips voor een goed gesprek met je arts

Eetwissel: gezonder eten in kleine stapjes

De Eetwissel is een initiatief van het Voedingscentrum. Het idee erachter is dat je een kleine, gezondere stap maakt binnen wat je nu al eet. Een voorbeeld: neem je iedere dag 4 koppen koffie? Pak er eens twee zonder cafeïne. Of ga eens voor een stamppot met noten in plaats van spekjes.

Bij het aanpassen van het voedingspatroon zit het ‘m vooral in gewoontes. Die passen we helaas niet zo snel aan als we zouden willen. Grote veranderingen zijn moeilijk vol te houden, daarom zijn eetwissels handige, kleine stapjes richting de Schijf van Vijf.

gezonder eten Eetwissel

Een aantal Eetwissels op een rij:

  • Volkoren spaghetti in plaats van gewone spaghetti
  • Bak & braad in plaats van roomboter
  • Een kippenpootje in plaats van een gehaktbal
  • Vers fruit in plaats van een bakje vla
  • Ongezouten noten in plaats van een handje chips
  • Water met een schijfje sinaasappel in plaats van jus d’orange

Ben je benieuwd naar meer inspiratie? Bezoek dan eens de website van het Voedingscentrum of bekijk het onderstaande flimpje.

Video: Ⓒ Youtube

Lees ook
Is zout echt ongezond? Feiten en fabels over zout