fbpx

Ogenblik: Dit vertellen je ogen over jou

ogen verhaal

Je ogen zijn bijzonder. Je ogen zijn de spiegels van je ziel, zeggen ze wel eens. De pupil verraadt onze emoties en de iris toont wat je hebt meegemaakt in je leven.

Lees ook:
Oogyoga: de remedie bij vermoeide ogen

Dit vertellen je ogen over jou

ogen iris

Welke kleur ogen heb jij?

We zijn zo gefascineerd door de kleur van ogen, omdat deze bij iedereen anders is. Net zoals je vingerdrukken, zijn ze uniek. Er loopt niemand op deze wereld rond die hetzelfde paar heeft. Er is veel op internet te vinden over het verband tussen je persoonlijkheid en je kleur ogen. Helaas is het meeste daarvan vaak verdichtsel. Ben jij benieuwd wat je ogen over jou kunnen vertellen, waag dan eens een bezoekje aan de iriscopist.

Je iris vertelt

Anders dan een opticien die op zoek gaat naar oogafwijkingen, kijkt de iriscopist naar patronen, kleuren en andere kenmerken van de iris. Je iris vertelt iets over of jij eerder een warm en vertrouwelijk persoon bent, of een neurotische en impulsieve. Ook is aan de iris af te lezen wat er in ieder orgaan van een lichaam gaande is, om van daaruit naar de juiste balans en harmonie op zoek te gaan.

Persoonlijkheid 

Mensen met compacte lijnen die uit de pupillen stralen, blijken warmer en zachter te zijn, en eerder mee te voelen met anderen. Anderen met meer samentrekkende lijnen in de buitenkant van de iris zijn eerder neurotisch en impulsief, en geven eerder toe aan verleidingen. Klopt het bij jou?

Drishti

Ons leven is gevuld met een en al afleiding. We moeten constant keuzes maken waar we onze ogen nu weer op richten. Prikkels, prikkels en nog eens prikkels. Precies hiervoor is een vorm van oogyoga bedacht: drishti, waarbij je je bezighoudt met ‘staren’. Naar het puntje van je neus of naar je grote teen. Door je blik op een bepaald punt te richten, sluit je je bewustzijn af voor wat zich daarbuiten bevindt. Je keert makkelijker naar binnen en te luisteren naar jezelf. 

Wat je ziet ben je zelf

Je blik op één ding focussen heeft nog een effect. Je wordt als het ware wat je ziet. Richt je je blik op je voeten of op een boom, dan helpt dat om je geaard te voelen. Zie je een bloem, dan zul je frisheid, optimisme en schoonheid ervaren.

Lees ook:
Zie je vlekjes? Mouches volantes