fbpx

Huidkankerweek: zo zit je verantwoord in de zon

zonnnebrand huidkankerweek

Wist je dat je bij zwaar bewolkt weer ook kunt verbranden? En weet je waar je precies op moet letten bij het herkennen van huidkanker? Tijd voor bewustwording! De huidkankerweek die deze week van start is gegaan, leert hoe je je huid optimaal kunt beschermen en hoe te checken op verdachte plekjes. 

Lees ook:
Zonbescherming: de zin en onzin van zonnesmeren

Zo zit je verantwoord in de zon

Verantwoord zonnen

De zomer is net gestart en dat betekent lekker veel buiten zijn. Maar het is uiterst belangrijk om niet te vergeten welke risico’s er verbonden zitten aan het onbeschermd in de zon zitten. Een overdaad aan zonlicht kan schadelijk zijn voor je huid en je vergroot daarmee de kans op huidkanker. Wie verstandig met de zon omgaat, voorkomt niet alleen huidkanker maar ook huidveroudering. Welke stappen je kunt ondernemen om dit risico te verkleinen lees je op het Verstandig Zonnen-plan van Huidkankerweek.

Het huidkankerjournaal

Voor nog meer tips en toelichting door dermatologen over zonnen, bescherming tegen de zon, huidkanker herkennen, je huid checken en behandeling van huidkanker, kun je het dagelijkse huidkankerjournaal bekijken op het Youtube-kanaal van de Huidkankerweek. De eerste aflevering zie je hier:

Lees ook:
Check je moedervlek: zo herken je een atypische moedervlek op je huid