fbpx

Zo word je je pigmentvlekken de baas

parasol pigmentvlekken

Pigmentvlekken, heb jij ze? Waar je huid er eerst nog egaal uitzag, zorgen deze vlekken voor een onverwachte verkleuring in het gezicht. Met als gevolg dat je flink onzeker over je uiterlijk kunt worden. Hoe ontstaan pigmentvlekken eigenlijk? En nog belangrijker, hoe kun je het voorkomen of genezen? Met deze tips word jij pigmentvlekken de baas.

Lees ook:
Schurende bovenbenen: hoe kom je ervan af?

Hoe ontstaan pigmentvlekken eigenlijk? 

First things first: een welbekende reden is de blootstelling aan de zon. Met name de zonaanbidder die zonder spf bescherming gaat bakken, maakt grote kans op verkleuring van het huidoppervlak. Maar er zijn ook andere oorzaken: hormonen kunnen van behoorlijke invloed zijn, denk aan de anticonceptiepil of een zwangerschap. Maar ook huidbeschadigingen als littekens en wondjes of bepaalde medicijnen kunnen de kans op pigmentvlekken vergroten. 

Tips om pigmentvlekken te voorkomen

Laten we vooropstellen: pigment kun je nooit helemaal voorkomen. Als je pech hebt, krijg je het wel. Maar het kan ook goed voorkomen dat jouw huid er niet gevoelig voor is. Toch kun je de kans op deze vlekken wel verkleinen. Wij delen graag wat tips met je: 

pigmentvlekken

Probeer eens magnesium 

Nu we weten dat de blootstelling aan de zon aanleiding kan zijn, is het slim om je huid met magnesium te beschermen. De reden? Magnesium beschermt de huidcellen tegen schadelijke uv-straling, met als gevolg dat de kans op pigmentvlekken afneemt. Een ander bijkomend voordeel: je gaat vroegtijdige huidveroudering tegen. 

Bescherm je huid tegen de zon

Zoals eerder aangegeven is blootstelling aan de zon een veelvoorkomende reden voor pigmentvlekken. Jammer als je nagaat hoe fijn een warm zonnetje op je huid kan aanvoelen. Wel kun je dit fenomeen beter voorkomen dan genezen. Zorg dus altijd dat je huid beschermd is tegen zonlicht, met een zonnebrandcrème en spf. Smeer op tijd en nog belangrijker: voldoende. Zo weet je zeker dat de bescherming van de huid optimaal is. Tegenwoordig zijn er ook veel dagcrèmes met spf te koop. 

Gebruik een pigmentvlekken crème

Tegenwoordig zijn er ook speciale crèmes verkrijgbaar. Deze crèmes hebben vaak een camouflerende werking. Dit zorgt ervoor dat de pigmentvlekken vanwege de egale huidskleur minder goed opvallen. En jij geniet van een mooie huid! 

Lees ook:
Dit zegt je tong over je gezondheid