fbpx

Superfruit: 5x waarom granaatappel gezond is

Welk fruit met zijn oorsprong uit Perzië heeft een koninklijke uitstraling en is binnen het Boeddhisme zelfs een heilige vrucht? Granaatappel! En dat is niet voor niks, want de granaatappelpitjes barsten van de gezondheidsvoordelen. Lees hier welke!

Lees ook:
5 weetjes die jij nog niet wist over kaki

Granaatappel is gezond

granaatappel gezond

Beschermt tegen schadelijke invloeden

Je hoort wel toch wel eens dat één glas rode wijn per dag een ontstekingsremmend effect kan hebben? Of dat je met het drinken van veel groene thee de kans op kanker verkleint? Dat komt door de hoeveelheid polyfenolen in deze voeding. Dit type antioxidanten zit ook in granaatappel, maar dan nog zelfs tot drie tot vier keer meer. Een absolute boost voor je gezondheid.

Granaatappel zit boordevol mineralen

En wel de volgende: calcium, magnesium en kalium, zink en ijzer. Deze mineralen zijn belangrijk voor je energieniveau, de werking van het hart, de bloedsomloop (bloeddrukverlagend), de zenuwen en de spieren. 

Geeft een verzadigd gevoel

De vrucht is rijk aan vezels. Vezels hebben een stimulerende werking voor ons immuunsysteem en darmflora. Granaatappelpitjes door je salade zorgen dan ook voor een verzadigd gevoel, zodat je na je gezonde maaltijd minder de behoefte voelt om te snacken.

Bevat weinig calorieën

Een ander pluspunt: de granaatappel is erg goed verteerbaar en caloriearm. Granaatappel is daarom voor veel diëten geschikt. Als je medicijnen slikt, moet je even opletten: granaatappelsap kan namelijk het effect van sommige medicijnen beïnvloeden.

Is een oppepper voor je libido

Waarom denk je dat de boom in het geschetste Paradijs van Adam en Eva in de bijbel een granaatappel was? De granaatappel zou een versterkend effect op het libido hebben. Granaatappelpitjes worden veel gebruikt als garnering over toetjes: dat verklaart de boel… Uitbuiken en naar bed!

Lees ook:
Schil van dit fruit kun je gewoon eten