fbpx

5 klusjes die je altijd op de lange baan schuift

klusjes wasknijpers

Blijtijds vroeg jullie via Facebook welke huishoudelijke taken je altijd op de lange baan schuift. Oef…. Daar kwam een hele waslijst uit. Is de avond of een weekend de uitgelezen periode om je handen uit de mouwen te steken of gaan we nog maar even met die voetjes omhoog? Kop op! Als we elkaar een beetje aanmoedigen zijn deze klusjes zo geklaard!

Lees ook:
Aan de slag! Zo vaak moet je je wc schoonmaken

Ramen lappen

Ramen lappen doe je niet voor je lol, maar wel voor het blinkende resultaat. Gelukkig bestaan er tools die ook de minder leuke dingen in het leven wat aangenamer maken. Muziek is er zo één. Zet je radio op hoog volume en maak met je zeem strepen op het ritme van de muziek.

Vriezer schoonmaken

Zorg dat de inhoud van de vriezer leeg is, voordat je begint. Mmm… Die lekkere chocoladeijsjes moeten dus deze week nog op! De mindere kant aan het klusje: de dikke ijsbrokken aan de zijkanten. Ga niet met een beitel of ander gevaarlijke gereedschap aan de slag, maar zet een pan met kokend water in je diepvries en herhaal totdat al het ijs is gesmolten. Een soort laatste (fare)wellness treatment voor de bacteriën die in je diepvries wonen.

Strijken

Zit jij ook vaak zo tegen die bult (vakantie)was aan te hikken? Een voordeel aan je strijkplank: hij is redelijk makkelijk te verplaatsen. Kies het leukste plekje van je huis uit en strijk jezelf daar neer. Is dat voor de televisiebuis of naast de zandbak waar je kleinkind zijn emmertje aan het volscheppen is? Met een beetje afleiding is dat klusje zo geklaard.

Onkruid wieden

Last van onkruid in je tuin? Voorkomen is het halve werk! Dus haal voor nu even goed de schoffel door je tuin. Maar zorg voor volgend seizoen dat je je gazon direct een goede verzorging geeft: de juiste bemesting, vochtbehoefte, kalk en zaai kale plekken in, zodat onkruid nauwelijks kans krijgt om in deze kale plekken te groeien. 

(kleding)kasten opruimen

Iedere keer als je je kledingkast opent, heb je de neiging om ‘m meteen weer dicht te gooien. Begin eens om je kledingkast “om te draaien”: je winterkleding naar achteren en je zomerkleding naar voren. Zo schep je meteen een beetje orde. Twijfel je welke kledingstukken je wilt wegdoen? Sorteer op ‘klassiek’ en ‘nog minstens één jaar trendy’: Die franjes aan dat tuniek kunnen volgend jaar niet meer. De trenchcoat en black little dress mogen blijven.

Lees ook:
Zo bestrijd je onkruid in de tuin