fbpx

7 dingen die je kunt doen met aluminiumfolie

aluminum folie

Een rol aluminiumfolie mag niet ontbreken in je keukenlade. Superhandig om je overgebleven restjes eten in te bewaren. Maar, je kan nog veel meer met het flinterdunne metalen papier. Blijtijds noemt 7 dingen.

Lees ook:
5 handigheidjes voor in het huishouden

Dit kun je doen met aluminiumfolie

aluminiumfolie dingen

1. Verwijder hardnekkige etenresten

Ai…Je hebt iets te ijverig gekookt en krijgt de etensresten met geen mogelijkheid van je grillpan. Zelfs je schuurspons werkt niet meer. Vouw een groot stuk aluminiumfolie op tot een bal en wrijf over de bodem van de pan. In een mum van tijd is de pan weer spik en span. 

2. Slijp je schaar

Knippen met een botte schaar, daar is geen beginnen aan. Maar niet iedereen heeft een scharenslijper in huis. Om een schaar weer fijn te laten knippen, kun je ook een stuk aluminiumfolie gebruiken. Vouw een stuk aluminiumfolie een paar keer dubbel. Knip met je botte schaar een paar rechte lijnen en je schaar is weer vlijmscherp.

3. Verjaag muizen

Muizen sluipen via de onopvallendste kieren en gaten je huis binnen. De kleine knagers bijten zich overal doorheen, maar er is één materiaal waar ze hun tanden niet in zullen zetten: aluminium. Weet je waar de muizen vandaan komen? Stop de opening dan dicht met aluminiumfolie.

4. Poets je zilveren sieraden

Als jij zilveren sieraden draagt, weet je als geen ander dat zilver na een tijdje dragen zwart wordt. Zilver reageert namelijk met zwavel dat in de lucht zit. Zilver en sulfer wordt zilversulfide. Aluminium kan zilversulfide weer zilver maken. Leg je sieraden in een met aluminiumfolie bedekte pan en giet daar kokend water en zuiveringszout overheen. Het zwarte laagje is binnen enkele minuten verdwenen.

5. Houd kruiden langer vers

Heerlijk om je gerecht op smaak te brengen met een kruid als munt, peterselie, rozemarijn of salie. Maar na het koken houd je vaak de helft van een bosje over. Op de verpakking staat dat je het kruid in de koelkast moet bewaren, maar vaak al na 2 à 3 dagen gaat het schimmelen. Zonde! Met aluminiumfolie vertraag je dat proces en houd je de kruiden langer vers.

6. Maak een trechter

Je kent het wel, wanneer je snel iets moet overschenken en er nergens een trechter te bekennen is; het keukengereedschap waar je altijd op mispakt. Geen paniek… De rol aluminiumfolie komt ook hier weer perfect van pas. Neem een stuk aluminiumfolie en rol deze in een kegelvorm. Houd onderaan ruimte over voor het tuutje. Gieten maar!

7. Strijk kreukels weg

Wie kent ze niet, hardnekkige kreukels in kleding die zich er maar niet uit laten strijken. Super vervelend, maar vanaf nu verleden tijd! Gebruik van aluminiumfolie tijdens het strijken helpt vouwen en kreukels uit je kleding te halen. Neem een groot stuk aluminiumfolie, leg dit op je kleding en strijk deze zoals je gewend bent om te doen. Het folie neemt namelijk snel warmte op en verdeelt deze gelijkmatig, waardoor kreukels en vouwen zich sneller laten verwijderen.

Lees ook:
Handige schoonmaaktips voor het huishouden