fbpx

Bad schoonmaken? Zo gepiept met deze tips 

bad schoonmaken

Wijntje erbij, kaarsjes aan en een bad gevuld met warm water: hoog tijd voor een avondje ontspannen! Zeker als je zo nu en dan spontaan in bad stapt, is het fijn als het bad er schoon bij staat. Hoewel een bad vaak schoon lijkt, liggen zeepresten en kalkaanslag op de loer. Mits je dit goed bijhoudt. Met deze tips is een bad schoonmaken namelijk zo gepiept. 

Lees ook:
Aan de poets! Zo vaak moet je jouw wc schoonmaken

Tip 1: Zorg dat je het bad goed naspoelt

Een badkamer onderhouden is niet een kwestie van één keer per week je handen uit de mouwen steken, het is veel beter om hier vaker een momentje voor te pakken. Het liefst na elke keer dat je in bad bent geweest. Er blijven namelijk altijd zeepresten achter als jij het bad laat leeglopen. Daarom raden wij je aan om het bad goed na te spoelen met water. Zeker als je een douchekop aan bad hebt, kost het vrijwel geen moeite dit na het badderen even te doen. Je bad blijft er een stuk mooier uitzien! 

Tip 2: Neem de tijd voor het nadrogen 

Als je dan toch bezig bent: zorg dat je het bad goed nadroogt. De reden? Water bevat kalk en dat kan voor aanslag in je bad zorgen. Gebruik een handdoek die je wellicht toch al van plan bent in de wasmand te gooien. Nadat je het bad hebt afgespoeld, kun je deze dus droog maken met bij voorkeur een zachte handdoek. 

bad schoonmaken

Tip 3: Vergeet de badkranen niet

Veel kalkaanslag hecht zich aan badkranen, iets waar vele mensen zich aan storen. Dus geven wij je mee dat het ook slim is om badkranen na gebruik droog te maken. Uiteraard is het slim om deze eens per week met schoonmaakmiddel af te nemen. Wil jij kalkaanslag zoveel mogelijk beperken? Ga dan eens op zoek naar een coating, oftewel een beschermlaag tegen kalkaanslag op je kranen. Deze zijn zowel verkrijgbaar voor badkranen als voor je bad zelf en hoef je maar eens per half jaar te gebruiken. Tussentijds heb je er veel plezier van, want je hebt minder onderhoud aan je bad. 

Tip 4: Maak het bad goed schoon

Tijdens die wekelijkse schoonmaakbeurt kun je ook je bad afnemen met een reiniger. Je hebt speciale badkamerreinigers die je hiervoor kunt gebruiken. Het belangrijkste is dat het schoonmaakmiddel geen bleek of ammonia bevat. Laat het even intrekken en spoel het zorgvuldig na met water.

Lees ook:
Hygiënetips: 5 contactvlakken die je niet moet vergeten