fbpx

Dé trend van 2020: Creëer een thuiswellness met de hortensia

hortensia trend

We innoveren er op los in wellnessland. Er wordt vanalles verzonnen voor een brein in balans. Het uit Japan overgewaaide ‘plant bathing’ is dan ook dé trend van 2020; je omringt je met heel veel planten in huis en ervaart de rustgevende werking van groen. Met de hortensia in de hoofdrol.

Lees ook:
Een binnentuin: de jungle in huis

Creëer een thuiswellness met de hortensia

hortensia thuiswelness

Nu is het niet zo dat je je hele huis direct moet omturnen tot compleet oerwoud. Kies een fijn hoekje in je woonkamer uit waar je een aantal planten neerzet. De hortensia mag daarbij niet ontbreken. Deze kamerplant is eigentijds en heeft behalve mooie bloemen ook een positieve invloed op de gezondheid. In februari start het hortensia-seizoen en zijn ze volop verkrijgbaar bij onder andere tuincentra, supermarkten en bloemisten.

Verzorging

De kamerhortensia kun je het beste op een lichte plek zetten, maar liever niet in de volle zon. Belangrijkste verzorgingstip is: regelmatig watergeven. Als de grond licht vochtig aanvoelt, hoef je geen water te geven. Is de grond droog? Geef een flinke scheut water. Voor optimale bloei voeg je eens in de twee weken vloeibare plantenvoeding aan het gietwater toe.

Luchtvochtigheid

In de wintermaanden heb je vaak last van droge lucht in huis. Dat kan klachten als droge huid, hoofdpijn, droge ogen of neus- en keelproblemen opleveren. Zet om de luchtvochtigheid te verbeteren een paar kamerhortensia’s in huis! Juist omdat de kamerhortensia veel water drinkt, is de verdamping zeer hoog. 

Groene energie

Met de hortensia kun je verschillende kanten op. Als je van zachte tinten en eenvoud in je interieur houdt, ga dan voor pastelkleurige hortensia’s met een kalmerende uitstraling; een perfecte omgeving om te onthaasten. Heb je meer behoefte aan energie en een open mind, creëer dan een interieur vol diversiteit. Combineer bijvoorbeeld accessoires en materialen uit verschillende culturen en tijdsperiodes met elkaar. In deze folklore interieurtrend verdienen hortensia’s in heldere kleuren een plaats. 

Lees ook:
5 tips om de luchtvochtigheid in huis op peil te houden