fbpx

Hatseflats! Vogelpoep verwijderen doe je zo

vogelpoep 2

Ken je dat? Wil je net neerstrijken op je tuinstoel, zit er een klodder vogelpoep op het kussen. Of nog erger: je auto zit helemaal onder! Met de volgende trucjes verwijder je moeiteloos vogelpoep.

Lees ook:
Vlekken in je bank, vloerkleed of matras verwijder je zo

Vogelpoep: een hardnekkig goedje

Vogels zijn hartstikke leuk en menig mens geniet van een neerstrijkend roodborstje of een zingende koolmees in de tuin. Minder schattig aspect: vogels poepen, en flink ook! Deze vogelpoep oogt niet alleen lelijk, het is ook schadelijk voor houtwerk in je tuin of van je kozijnen én draagt ziektekiemen. Het is dan ook raadzaam om vogelpoep zo snel mogelijk te verwijderen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker dat is. Deze trucs helpen je een handje.

Tuinkussens/textiel

Alles wat wasbaar is kun je natuurlijk in de wasmachine stoppen en op hogere temperatuur wassen. Het probleem is echter dat buitentextiel vaak niet te heet gewassen mag worden, waardoor zowel de vlek als de ziektekiemen niet verdwijnen. Pak daarom de groene zeep of een scheut afwasmiddel en een emmer warm water. Met een spons of doek wrijf je lichtjes over de vlek in draaiende beweging. Daarna dep je het af met warm water. Werkt dit onvoldoende? Kijk dan of er een reiniger is voor buitenstoffen.

Auto

Wist je dat je vogelpoep eigenlijk altijd zo snel mogelijk van je auto moet verwijderen? Het kan namelijk hele lelijke plekken op de lak veroorzaken vanwege temperatuurschommelingen van de lak in combinatie met de poep. Werk aan de winkel dus!

Maak eerst de poepvlek nat met water. Pak vervolgens een zachte doek, maak die nat met warm water en leg die op de vlek. Laat een minuut of acht/tien liggen. Daarna kun je de vogelpoep er zachtjes afwrijven. Lukt het niet, dan kun je een speciale spray kopen. Let wel: dergelijke sprays zijn niet zo goed voor het milieu!

Houtwerk

Giet een emmer warm water met allesreiniger over de vogelpoep en laat dit even werken. Spoel vervolgens met schoon water na. Zitten er nog resten? Pak dan een harde borstel en borstel de vlek weg. Vergeet niet de borstel na gebruik even goed te reinigen met groene zeep. In verband met die ziektekiemen…Deze schoonmaaktip werkt trouwens ook perfect voor vogelpoep op tegels.

Kleding

Meng een scheutje wasmiddel met warm water en smeer het mengsel op de vlek. Laat een minuut of drie intrekken en voel even of de vogelpoep zachter is geworden. Zo niet, dan smeer je nog wat van het middel op de vlek. Schrob vervolgens met een schuursponsje of borstel de vlek zachtjes schoon, maak draaiende bewegingen. Zorg wel dat de vlek een beetje schuimend blijft. Als de vlek eruit is gooi je het kledingstuk in de was en de spons in de prullenbak.

Lees ook:
Weg met die vieze luchtjes in de wasmachine!