fbpx

Het ontstoppen van je doucheputje doe je zo

Het doucheputje ontstoppen. Deze taak behaalt vaak de top 5 meest verschrikkelijke huishoudklusjes. Toch moet het gebeuren. Want op een overstroming in je badkamer zit je niet te wachten. Wij geven je vijf tips om je doucheputje (langer) vrij te houden.

Lees ook:
Schoonmaakhulp: de voor- en de nadelen

Zo ontstop je je doucheputje

1. Alle haren verzamelen!

De klus is vooral een crime wanneer je de douche deelt met langharige huisgenoten. Verzoek vriendelijk of zij na elke douchebeurt alvast de haren bij elkaar willen rapen die overblijven in de douchebak. Dit levert al een paar keer minder ontstoppen op.

2. Gebruik minder zeep

Geloof het of niet, maar van (overmatig) zeep raakt het doucheputje ook verstopt. Tijdens het douchen loopt het water namelijk sneller weg dan het zeepschuim, met als gevolg dat de zeepresten gaan aankoeken aan de buiswand. Als je na iedere douchebeurt spoelt met heet water (heter dan douchetemperatuur), blijft de buiswand langer schoon.

doucheputje ontstoppen

3. Onstop met een tie wrap

Geen plopper in huis? Pak dan een tie wrap en knip er inkepingen in. Haal de deksel van het doucheputje. Verwijder eerst de makkelijk te verwijderen rotzooi met de hand. Steek nu de tie wrap in het doucheputje en beweeg deze heen en weer. Daardoor blijven er een hoop haren in de inkepingen hangen, die je nu makkelijk eruit kan trekken. Blijf dit proces herhalen, totdat er geen rotzooi meer met de tie wrap mee naar bovenkomt.

4. Kies voor nonchemisch

Als je enigszins om moeder aarde geeft, stop dan met het gebruiken van Mister Muscle of HG Extreem Power. Deze chemische middelen vreten letterlijk alles weg en tasten je leidingen aan. Ga liever voor natuurlijk.

5. Spoel met soda en azijn

Veel mensen hebben het al in huis: soda met azijn. Meng 50 gram soda met 80 ml azijn. Dit begint te bruisen, dus giet het mengsel meteen in het doucheputje. Laat een uur inwerken en giet er dan kokend water op. Deze natuurlijke methode kun je regelmatig gebruiken voor alle afvoeren in huis, zonder de afvoer te beschadigen.

Lees ook:
Daarom is koud afdouchen gezond