fbpx

5 x hiermee verwijder je kauwgum uit je haar of kleding

kauwgum vlek

Er is niks mis met een fris kauwgumpje op zak. Tótdat het kleverige snoepgoed in je haar of op je (be)kleding belandt… Help! Hoe verwijder je kauwgum? 

Lees ook:
Vlekken in je matras, vloerkleed of bank verwijder je zo

Zo verwijder je kauwgum uit je kleding of haar

grijs haar

IJsblokjes

Je hoeft niet ver te zoeken voor een effectieve verwijderaar. Loop naar de ijskast, et voilà! Door de kauwgomvlek te bevriezen met ijs, wordt het weer een hard stukje kauwgum en kun je het gemakkelijk breken. Voor de rokers onder ons: je kunt dit effect ook bereiken met aanstekervulling (gas of vloeistof), dezelfde bevriezende werking als stikstof. Of leg het kledingstuk een paar uurtjes in de vriezer. Let dan wel op dat je de kleding in bevroren toestand voorzichtig behandelt, want ook textiel wordt breekbaar(der).

Nagellak remover

Nog zo’n middeltje binnen handbereik: nagellak remover, op basis van aceton. Doe genoeg nagellak remover op een stuk keukenrol en wrijf dan voorzichtig over de vlek. Heb je geen aceton? Gebruik dan wasbenzine, thinner of terpentine voor je kledingstukken. Het meeste textiel behoudt zijn kleur, maar test het voor de zekerheid even aan de binnenkant. Hang een uurtje uit in de buitenlucht voor de sterke geur.

Pindakaas

Pindakaas is voortaan meer dan alleen broodbeleg. Een kloddertje ervan laat de kauwgum zacht worden waardoor je het zo uit je haar of kleding haalt. De iets frisser ruikende varianten zijn baby-olie, kokosvet en boter. Als het maar goed veel olie bevat. Kauwgum in je kleding? Smeer de vlek in met het olie-product en was het kledingstuk op 40 graden. Zo blijven er ook geen vetvlekken achter.

Voor je meubilair

Op houten oppervlakken krijg je kauwgomvlekken weg door er een beetje tandpasta op te smeren en er lichtjes met een doekje overheen te wrijven. Bij leren meubels is een WD40-achtig product je beste vriend. En voor het tapijt of de fluwelen bank kun je beter te werk gaan met wasbenzine of terpentine.

Lees ook:
Zo poets je de koelkast op milieuvriendelijke wijze