fbpx

Deze gerechten zijn vaak een dag later nog lekkerder

gerechten

Je kent het vast wel: je hebt al een langere tijd een etentje gepland en uitgerekend op de dag dat je de visite ontvangt, kom jij tijd te kort. Overdag staat er net iets anders op het programma waar je niet onderuit kunt. Maar in je gedachten wil je je gasten niet tekort doen en iets lekkers op tafel toveren. Paniek? Nergens voor nodig! Er zijn namelijk genoeg gerechten die een dag later zelfs nóg lekkerder zijn. 

Lees ook:
Een leven zonder vlees: 4 vooroordelen over vegetarisch eten

Van een warme naar een koude quiche

Het lijkt erop alsof de ene quiche nog lekkerder smaakt dan de ander. Hoe dat zo? Je kunt eindeloos variëren in de ingrediënten waarmee jij de hartige taart maakt. Van geitenkaas tot chorizo, bladspinazie of een basic quiche met prei en spekjes. Hoewel een quiche vers en warm uit de oven heerlijk smaakt, lijkt het alsof de smaken van deze gerechten nog meer tot z’n recht komen als je een dag naderhand smult van de koude variant van de hartige taart. Ook een smaakvol gerecht als borrelhapje!

Vandaag bereiden, morgen smullen van een stoofpotje

Wil jij iets makkelijks, maar toch culinairs op tafel zetten? Ga dan voor de gerechten van het klassieke stoofpotje. Als je het voorwerk heb gedaan, heb je namelijk nauwelijks nog omkijken naar je stoofpot. Sterker nog, wil jij tussentijds de tafel dekken of de bijgerechten maken? Daar heb je tijdens het maken van een stoofpotje prima de tijd voor. Bovendien hoeft je dit gerecht ook niet op de dag van de afspraak zelf te maken. Als je stoofpotje een dag laten staan, komen de verschillende smaken nog beter tot z’n recht. 

De smaak van moussaka versterkt met de dag

Wil jij je visite verwennen met een lekkere ovenschotel? Doen! Je maakt het niet alleen je zelf makkelijk omdat het niet zoveel voorbereiding vergt, een ovenschotel smaakt een dag later vaak nog veel lekkerder. Zo ook moussaka. Het geheim? Je zorgt ervoor dat de saus nog beter is ingedikt. Mmm….

gerechten

Een extra smaakvolle tiramisu

Uiteraard verwen jij je visite op een lekker toetje. Want niet alleen hoofdgerechten zijn een dag later nog lekkerder. Dit geldt eveneens voor de gerechten van het toetje. Het geheim van tiramisu een dag in de koelkast laten staan? De volgende dag is de tiramisu nog beter opgestijfd. Maar dat niet alleen, kun je je voorstellen hoe heerlijk die lange vingers, waar de smaak van koffie of likeur in is getrokken, smaken?!

Lees ook:
Deze 11 kooktrucjes kende je nog niet!