fbpx

Hondenpoep preventie: Uw hond, uw stront

hondenpoep preventie

Onder veel buurtverenigingen is het rondslingeren van hondenpoep ergernis nummer één. Straten, speeltuinen, parken en plantsoenen liggen onder. De enigen die hier verantwoordelijk voor zijn: de hondeneigenaren zelf. 

Lees ook:
Wat te doen bij een stinkende hond

hond hondenpoep

Uw hond, uw stront

“Wat krijg je als je lord omdraait? Vieze handen…” Flauwe grap, we weten immers allemaal: hondenpoep is vies. Helemaal als je nietsvermoedend in een drol van een vreemde hond trapt. Betrap je een hondeneigenaar op het niet-opruimen? Spreek diegene dan aan! Als je er voor kiest om zelf een viervoeter te nemen, neem dan ook de lasten voor lief: poep scheppen hoort erbij. Andersom vind jij een poepvrije stoep toch ook wenselijk en meer dan normaal?

Hondenpoep zakjes en schepjes

Gelukkig zijn er een heleboel oplossingen te koop in de dierenwinkel. Hondenpoep zakjes die je in een tasje aan het riempje van je hond kan hangen en schepjes waarmee je gemakkelijk de uitwerpselen in het zakje kunt wippen. In sommige gemeentes worden de hondenpoepzakjes gratis aangeboden. Deze zitten dan in speciaal daarvoor bestemde kasten die bij parken of plantsoenen staan. De gebruikte zakjes kunnen daarna in een vuilnisbak of een speciale hondenpoep container gedeponeerd worden. 

Hondenpoep-app

Tegenwoordig is er een hondenpoep-app in de omgang, waarbij de hondenpoepdichtheid in kaart wordt gebracht en mensen geattendeerd worden op het belang van het opruimen. De app werkt eenvoudig: kom je een drol tegen, dan maak je er een foto van. Daarna tag en deel je de locatie van de drol. Vervolgens kun je op de poepkaart zien waar er drollen zijn gesignaleerd. Uggh… Ben je nu om? Hondenpoep hoort in de afvalbak! 

Hondenbelasting

Welk baasje denkt dat hij de poep niet zelf hoeft op te ruimen omdat hij hondenbelasting betaalt, heeft het mis. Het blijft de taak van de hondeneigenaar. Van het belastingsgeld worden uitlaatstroken en -veldjes aangelegd en speciale afvalbakken voor hondenpoep geplaatst. Ook de controleurs worden hiervan betaald. 

Lees ook:
Af en toe een hondje: dat kan!