fbpx

Houd een digitale schoonmaak: 3x zo ga je te werk

wc schoonmaken

Hoe vaak maak jij met de stoffer een rondje door je huis? Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Maar vergeet daarbij je digitale omgeving niet. Tijd om je smartphone en laptop eens flink uit te mesten en op te schonen. Zo houd een digitale schoonmaak!

Lees ook:
Opruimen met Marie Kondo

Digitale schoonmaak

1. Bewaar alleen dingen waar je blij van wordt

De Japanse Marie Kondo had daar een hele makkelijke opruimtechniek voor. Simpel door je af te vragen: ‘Does it spark joy?’ Is het antwoord ‘nee’, dan mag je je die verzameling aan screenshots en mislukte foto’s naar de prullenbak slepen. Denk twee keer na bij foto’s die later nog sentimentele waarde voor je kunnen krijgen en stel deze direct veilig op de harde schijf van je computer.

2. Zie je bureaublad als je kantoorbureau

Grote kans dat ook jij met een rommelig bureau slechter kunt focussen op je werk. Zie het daarom digitaal niet anders. Ruim je bureaublad daarom ook zo op en laat alleen de echt belangrijke dingen die je dagelijks nodig hebt hier staan. Met een paar eenvoudige klikken kun je je startscherm handig ordenen zodat het je later tijd bespaart met zoeken.

3. Leeg je prullenbak

Ben je klaar met het opschonen van je bestanden? Vergeet dan niet om de inmiddels goed gevulde prullenbak leeg te maken, zowel die van je filmrol als van je computer zelf. Ook je map met ‘Downloads’ kan soms wel een opschoning gebruiken en ruimte vrijmaken. Zo ben jij na deze digitale schoonmaak klaar om weer volop aan de slag te gaan.

Lees ook:
Zo houd je je telefoon en laptop schoon