fbpx

Inspiratie: zo breng je je tuin in kerstsfeer

It’s the most wonderful time of the year… Toegegeven: kerst zal er dit jaar ongetwijfeld anders uit gaan zien. We kunnen dan misschien geen bezoek brengen aan een kerstmarkt en ook de ijsbanen blijven waarschijnlijk uit, maar laten we vooral onszelf de kerstsfeer niet ontnemen. Ons idee: breng je tuin in kerstsferen, zodat het bij elke thuiskomst weer een klein kerstfeestje is! We geven je graag wat leuke tips hoe jij je tuin in kerstsfeer kunt brengen.

Zo breng je je tuin in kerstsfeer

Lees ook:
Kerstboom herplanten: tips van een expert

Ook in de tuin een kerstboom

Bijna iedereen heeft in de aanloop naar kerstmis wel een boom in zijn of haar woonkamer staan, inclusief de mooiste ballen, lampjes, andere decoratiestukken en natuurlijk – mits je ervan houdt – de piek! Maar wist je dat het ook ontzettend sfeervol is om een kerstboom in je tuin te zetten? Mét lichtjes uiteraard. Wedden dat jij het straks weer heerlijk vindt om thuis te komen, als deze boom in de tuin je entree is! PS: kies in het geval van een buitenboom wel voor decoratie dat tegen een stootje kan. 

Tuintafeltje vol kerstsfeer

Heel makkelijk én leuk om te maken: zet een tafeltje in je tuin dat je helemaal in kerstsferen brengt! Denk aan een kerststukje, kleine lantaarntjes, wat kerstballen op een schaal, groen hier en daar… Staat het tafeltje onder een afdakje? Dan kun je er zelfs voor kiezen wat lege doosjes in te pakken met kerstpapier voor extra sfeer! Het hoeft niet perfect en het hoeft dus zeker niet moeilijk te zijn. Maar kerstsfeer is hiermee gegarandeerd in je tuin.

Houten decoratie

Ook leuk: ga zelf aan de slag met hout. Maak bijvoorbeeld een leuke houten kerstboom die je kunt wegzetten of aan de geven of je deur kunt hangen. Iets wat je zelf hebt gemaakt is toch altijd éxtra leuk! Uiteraard kun je deze houten kerstboom – of wat je ook maken gaat – versieren met glitters, kleuren of andere vrolijke dingen. 

Lampjes, lampionnen en lantaarns

De key voor een gezellige tuin in kerstsferen: lichtjes! Hierin hoef je je wat ons betreft ook niet in te houden. Zorg voor lampjes in de bomen in je tuin, zet gezellige lampionnen op een tafeltje of versier een krans met lampjes. Succes gegarandeerd!

Lees ook:
Haal dit jaar extra vroeg de kerst in huis