fbpx

Je buitenkamer lenteklaar in 3 stappen

balkon buiten

Verplicht binnenzitten wanneer het buiten stralend weer is… Een lastige combinatie! Voor de mensen die gezegend zijn met een tuintje, balkon of dakterras, is de keuze makkelijk: verkassen naar buiten! Maar voordat je er gezellig kunt zitten, zul je je buitenkamer eerst lenteklaar moeten maken. Dat doe je zo:

Lees ook:
3 voordelen aan de zomertijd

Lenteklaar in 3 stappen:

lenteklaar buiten

1. Verwijder groene aanslag

Na een natte, zachte winter is de grootste boosdoener voor je buitenkamer: groene aanslag. Groene aanslag bestaat uit algen en wieren die graag groeien op plekken waar het lang vochtig is geweest. Er zijn verschillende anti-groene aanslagmiddel verkrijgbaar die op alle ondergronden te gebruiken zijn: steen, hout en plastic. Muren en daken, maar ook buitenkleden en zelfs je tuinmeubilair.

2. Vervang dode planten

Hebben je planten het niet overleefd deze winter? Ga dan eens na of je de vorige zomer wel voor de juiste planten hebt gekozen. Wanneer je terras pal in de zon staat, worden de bloempotten gloeiendheet en drogen je planten uit. Kies bij je volgende bezoek aan het tuincentrum voor de senecio, lavendel of de helichrysum; dit zijn allen grijsbladige planten die goed bestand zijn tegen droogte.

3. Breng kleur aan in de tuin

Koop een paar langbloeiende eenjarige planten. Viooltjes, de Heliotroop, Geraniums en Petunia’s zijn goede voorbeelden van planten die van het vroeger voorjaar tot het late najaar bloeien. De kleurrijke bloemetjes maken je de tuin meteen een stukje vrolijker. Vangt je balkon of dakterras veel wint en ben je bang dat de bloempotten omwaaien? Denk dan eens aan een rietmat langs de balustrade. Deze kan de ergste wind breken!

Lees ook:
Geen tuin wel een balkon: tips van een interieurstylist