fbpx

Kruipt een spin weer uit de stofzuiger?

spin stofzuiger

Tijdens het stofzuigen kom je van alles tegen, van verloren sokken tot oorbelknopjes. Maar ook die spin die zich al weken in de hoek van de kamer verstopt: Iehhh, weg ermee! Eenmaal opgezogen, vraag je je af: kan een spin weer uit de stofzuiger kruipen? Lees hier het antwoord op deze prangende vraag!

Lees ook:
Die superirritante fruitvliegjes: zo kom je er vanaf

Kruipt een spin weer uit de stofzuiger?

Je stofzuiger is het perfecte gereedschap om je spin te verwijderen zonder dat je dichter dan twee meter afstand bij het langpotige beetje hoeft te komen. Maar wie zegt dat de spin dood is als hij in de stofzuigerzak belandt? De grootste nachtmerrie van veel mensen is dat hij weer terugkruipt en wraak neemt. Het hangt natuurlijk af van de zuigkracht van de stofzuiger, de grootte van de spin en de inhoud van de zak. Met de volgende gegevens halen we hopelijk al een paar angsten bij je weg:

spin

Achtbaanrit

De spin wordt met een snelheid van 140 kilometer per uur door de stofzuigermond gezogen en vervolgens door de slang geslingerd. De dieren botsen met volle kracht links en rechts tegen de binnenwanden. Dus in het algemeen komen ze dood in de stofzak terecht. Meestal verliezen ze bij het ritje door de stofzuigerslang wat benen of raken ze heftig gewond zodat de dieren sterven.

Geen vermenigvuldiging

Is de spin toch levend in de stofzuigerzak terecht gekomen? Veel spinnen stikken in het stof, maar de taaie gevallen kunnen wel een week overleven. Er kunnen geen eitjes gelegd worden in zo’n droge en pluizige omgeving, dus de kans op vermenigvuldiging is uitgesloten.

Geen weg terug

Bij de meeste moderne stofzuigermodellen is er geen weg terug naar buiten omdat de zak wordt afgesloten met een terugslagklep of hygiëneklep. De spinnen zitten dus gevangen in de zak. Vertrouw je het niet en wil je toch zeker zijn dat de spin niet ’s nachts jouw slaapkamer binnensluipt? Zet de stang dan op z’n kop tegen de muur aan en stop een prop kranten aan het begin van de buis. Kan jij met een gerust hart gaan slapen!

Lees ook:
Help! Het is weer spinnentijd