fbpx

Met deze verlichting breng je de juiste sfeer in huis

Nu de donkere dagen officieel hun entree hebben gemaakt, is het heerlijk om met de juiste sfeerverlichting in huis te spelen. Want een paar fijne lichtbronnen kunnen je woon- of slaapkamer ineens een compleet andere uitstraling geven. Maar… Hoe creëer je nu die fijne sfeer met verlichting in huis? Wij helpen je graag op weg!

Lees ook:
Van deze dingen gaat je huis lekker geuren

Ledverlichting

Als het even kan: kies voor led verlichting! Naast dat het een duurzame oplossing is, heeft led verlichting ook als voordeel dat het er in verschillende kleuren is. Zo kun je kiezen voor wit of blauw licht, waarmee je je woonkamer een moderne look geeft. Maar denk ook eens aan rode led verlichting, waarmee je meer warmte in huis haalt. Wie kiest voor een led dimmer ervaart helemaal veel voordelen. Dimlicht kun je op het juiste moment naar jouw wens dimmen. Heb je zin in in een warm, knus avondje? Dan zet je het licht lekker zacht. 

Vergeet de hoeken niet!

Door sfeerlampen in verschillende hoeken van je woonkamer te zetten, creëer je knusse hoekjes in huis. Denk ook eens aan een leuke leeslamp naast je bank, waarmee je je zithoek uitlicht. 

Kies voor een omgekeerde lichtrichting

Sinds enkele jaren is het helemaal hip: een lamp die schijnt in een omgekeerde richting. Oftewel, niet naar beneden, maar naar boven. Daarmee schijn je het licht de hoogte in, wat voor een andere dimensie zorgt. Door te kiezen voor een lamp die omhoog schijnt, laat je de ruimte groter lijken. 

Plafondspots

Tegenwoordig kunnen ook spotjes ontzettend veel sfeer creëren in een ruimte. Kies bij voorkeur voor plafondspots die je kunt dimmen, zodat je het licht naar wens kunt instellen in de woonkamer. 

Tip: maak een lichtplan

Weet je het echt even niet meer, hoe je jouw woonkamer het beste kunt voorzien van sfeerverlichting? Dan kun je er nog aan denken om allereerst een lichtplan te maken. Met een plattegrond van je woonkamer kun je gaan tekenen: welk licht wens je waar? Een lichtplan is een hele leuke manier om met een frisse blik weer eens naar jouw woonkamer te kijken. En vervolgens: kopen maar! 

Lees ook:
Haal dit jaar extra vroeg de kerst in huis!