fbpx

Recept: banoffee cake

banoffee cake 2

Om je vingers bij op te eten, zó lekker is deze banoffee cake. Toegegeven: niet het meest gezonde taartje dat er is, wel eentje waar je mee voor de dag kunt komen bij feesten en partijen.

Lees ook:
De banaan als superfood: dit is wat het met je lichaam doet

Banoffee cake heeft alles voor wie gek is op zoet

Ben jij gek op alles wat te maken heeft met caramel, een krokantje, banaan en niet vies van een lik slagroom? Wat zal jij genieten van deze taart. Hij doet het trouwens ook erg goed bij thuiswonende kinderen. Een calorieën bommetje om van te smullen!

Dit heb je nodig voor de banoffee cake

  • Een rol Digestive koekjes
  • 150 gram roomboter
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 á 2 bananen (naar wens)
  • Verse slagroom
  • Klop Fix
  • Pure, melk of witte chocolade
  • Springvorm of schaal voor hartige taart
banoffee cake

Zo maak je de banoffee cake

1.De bodem

De bodem van deze banoffee cake maak je door de Digestive koekjes fijn te maken, zorg dat de grote stukken echt klein zijn. De hoeveelheid koekjes is afhankelijk van de gewenste dikte van de bodem. Smelt vervolgens de roomboter en meng dit met de koekkruimels. Vet de springvorm licht in en verspreid het bodemmengsel over de bodem van de vorm. Druk goed aan zodat het een gladde plaat is. Plaats vervolgens in de koelkast.

2. Caramel maken


Zet het blikje met gecondenseerde melk 3! Uur in een pan met kokend water. Maak het blikje niet open en wacht rustig tot de drie uur voorbij zijn. De gecondenseerde melk is dan caramel geworden.

3. Banaan en slagroom

Haal de bodem uit de koelkast en verspreid de caramel gelijkmatig over de bodem. Snijd de banaan in plakjes en verdeel over de caramellaag. Klopt de slagroom met de Klop Fix tot een stevige massa en verdeel die over de laag banaan.

4. Decoreren

Schaaf de chocolade en decoreer de taart daarmee. Eventueel kan er nog wat banaan op ter decoratie.

Lees ook:
Schil van dit fruit kun je gewoon eten