fbpx

Vaker op blote voeten: hierom is blootvoets lopen goed voor je!

blootvoets lopen

Loop jij wel eens blootvoets over straat of door de natuur? In veel landen is dit volstrekt normaal, maar in Nederland nog niet. Tijd om daar verandering in te brengen, want lopen op blote voeten is heerlijk bevrijdend én heel gezond!

Lees ook:
5x lekker de natuur in

Op blote voeten

blote voeten

Betere houding en balans

Het dragen van schoenen maakt onze voeten lui. Het vangt alle schokken op en laat je voeten niet actief meebewegen. Wanneer je regelmatig op blote voeten loopt, worden je spieren goed in het achter elkaar aanspannen en ontspannen: een work-out voor je beenspieren, pezen, gewrichten, enkels en kuiten. Het zorgt er uiteindelijk voor dat je lichaamshouding, je balans en zelfs de doorbloeding door je hele lichaam verbetert. 

Aarden

Het woordje ‘aarden’ klinkt misschien een beetje zweverig, maar een grote groep mensen zweert erbij. En ingewikkeld is het ook niet. Als je gewoon met je blote voeten door de tuin of in het gras loopt, ben je al aan het aarden. De elektriciteit van de aarde stroomt letterlijk door je lichaam, wanneer je op blote voeten in de natuur loopt.

Blotevoetenwandeling

Blotevoetenwandelingen worden steeds populairder. Het is geschikt voor natuurliefhebbers van jong tot oud en laat ons bewust voelen met onze voeten. Zo zijn er verschillende paden in Nederland waar je je schoenen uit kunt trekken en het ‘barrevoetspad’ kunt volgen. Barrevoet is Oud-Hollands voor ‘blootvoets lopen’. Je wandelt over mossen, kleibroden, modder, zachte kiezels, wol, hooi. Je wordt écht meegenomen op een voelavontuur door de natuur. Lees hier welke blotevoetenpaden in Nederland favoriet zijn.

Lees ook:
Hier maak je de mooiste boswandeling